Egy 8 milliós 25 éve tulajdonomban lévő lakás eladó. A vevő arra kér, a szerződést 11 millióról írjuk, mert így több kölcsönt tud felvenni, de nekem csak 8 milliót ad. Nem kockázatos egy ilyen lépés?
"De a kötelező önerő amit odaad ügyvéd előtt neki a vevő. Aláírja hogy átvett 3 millát miközben nem kapott semmit?? Hát jó nagy hülye aki ilyet bevállal."
Mi hátránya lesz belőle? Adóznia nem kell utána. Az hogy te több száz ezret keresel és van milliós megtakarításod. A lakosság 2/3-ának viszont nincs vagy nagyon kevés megtakarítása van. Mégis miből és hogy kerítsenek az emberek több milliós önerőt, mikor már a személyi kölcsönt sem fogadják el annak. Lassan ott tartunk hogy csak a felső osztálynak lehet majd saját tulajdona.
Pl. az a baj ezzel,hogy simán vissza lehet vele élni. Foglaló 10% vagyis 1.1 milla. Papíron odaad neki 3millát. Ez után eláll a vasárlástól a vevő, vagy mégse kap hitelt, "bukja" a foglalót vagyis a fiktív 1.1 millát és az eladó fog neki még 1.9 millával tartozni :D :D
NAGYON hülyének kell lenni hogy aláírd hogy átvettél 3 millát holott egy fillért se kaptál. De ha szerinted semmi gond vele, máris készítem a szerződést hogy átvettél tőlem pár millió forintot xD
"Igazad van, sajnos amilyen elmaradott agyilag az ország lakossága, itt az az életszerű, hogy aláírjuk hogy milliókat adtak nekünk, mikor nem."
Az az életszerű hogy az ország 2/3-ának nincsenek milliói a számláján hogy házat vehessen. Ezek az emberek nem azért trükköznek mert gazemberek, hanem mert nincs más választásuk.
" a szerződést 11 millióról írjuk, mert így több kölcsönt tud felvenni, de nekem csak 8 milliót ad."
Nem tudjuk, hogy mekkora lenne az ügyben a készpénzforgalom. Az viszont igaz, hogy ha foglalóról is szó van, akkor ott gondok lehetnek, ha a vevő eláll a vételi szándékától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!