Érettségivel miért nem lehet elhelyezkedni sehol?
Sajnos 25 éves vagyok és scak egy érettségim van viszont sehol se kellek sehova. Ilyenkor mit csináljak? Nincs jogsira pénzem, se tanfolyamra se semmire mert nicns munkám. Se gyárba, se sehova nem vesznek és mrá semmi ötletem nincs arra hogy mit csináljak. Egyetemre nincs lehetőségem menni, de így meg kész teljesen megálltam az életben. Nincs ötletem hogy mit csináljak.
Tudtok segíteni?
Kérdező csak egy dologra válaszolj nekem kérlek.
Komolyan gondolod hogy ebben az országban csak dilomás és szakmát végzett emberek dolgoznak, és a társadalom azon nem elenyésző része, akinek csak érettségieje, uram bocsá 8 általánosa van, az otthon ül, "mert nincs munka"?
Erre válaszolj kérlek.
Kb hetente felteszed ezt a kérdést, mindig azon nyávogsz, hogy már nem csinálhatsz nappali OKJt. Olyan sokáig hisztiztél rajta, hogy meg is szüntették az egész OKJ rendszert.
Csak mindig más szakmába fognál. Volt már szobafestő, villanyszerelő, múlt héten masszőr.
Én a jég hátán is megél típusú ember vagyok, én ezt tenném a helyedben: kitalálnám, hogy mi az a szakma, ami érdekel. Legyen mondjuk villanyszerelő. Elővenném a Kisokost, és elkezdeném végighívni az összes villanyszerelőt, hogy az az álmom, hogy megtanuljam a szakmát, dolgoznék eleinte ingyen is mellette, aztán a folytatást meglátjuk. Keményen dolgoznék, a szabadidőmben tanulnék, aztán vagy elkezd fizetni, vagy a megszerzett tapasztalattal elmegyek mondjuk fél-egy év után máshová pénzért.
Na de nem így születtem, hanem anyámék kibaxtak otthonról 18 évesen és magamat kellett eltartanom. Ha nem dolgoztam, nem volt mit enni.
Szóval engedd el anyuci szoknyáját, és állj a saját lábadra.
Én is így jártam kérdező, érettségim van, semmi más, nincs pénzem se egyetemre, se jogsira.... És ráadásképp még nő is vagyok ami általában hátrány.
Én call centeres munkát találtam. Igazából türelem kell és kitartás... Kb. olyan mintha lenne 8 általánosod, de egy fokkal intelligensebb lennél.
Ez a gyakorlatban közel sem igy megy, vagy lenne igaz, de kb. ezt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!