Mobrog oldalról megkaptam az első 1500 Ft.ot kerdőív után kell valamit adózni?
Szia! Amikor kikérted, mennyi idő utánjelent meg az 1500 forint a paypal számládon? Én most kértem a kifizetést, de a paypalom még 0 ft. Átverés, vagy tényleg ott lesz rajta nemsokára?
Amúgy ez után nem kell adózni semmit. Paypalról átutalod a bankszámládra és ennyi.
Az ilyen jövedelmek hivatalosan ún. "egyéb jogcímen kapott jövedelemnek" minősülnek, melyeket kétféle adó is terhel, és az adózó köteles feltüntetni azt az éves bevallásában.
Az egyik adónem, amit ezután a fajta jövedelem után fizetni kell, az SZJA, ennek mértéke 15%.
A másik a SZOCHO, amelynek mértéke 15,5%.
A fizetendő adó számításánál itt is lehetőség van a 10%-os költséghányad alkalmazására (1000 forintos jövedelem esetén 900 ft az adó alapja).
Amennyiben ez a fajta jövedelem egy negyedévben eléri a 10 000 forintot, akkor az adott negyedévben szükség van adóelőleg befizetésére, és ezesetben is az éves SZJA bevallásban kell bevallanod ezt a jövedelmet.
Az a szabály itt is érvényes, hogy 1000 forint alatt nem fizetünk, tehát ha az adó mértéke (nem a jövedelem) nem éri el az 1000 ft-ot, elegendő a bevallásban feltüntetni és nem kell megfizetni.
A legális útja az internetes kérdőíves jövedelmeknek jelenleg ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!