Kisebb megtakarítást érdemes megolsztani prémium magyar állampapír és állampapír+ között?
Miert nem fekteted be valami kockazatosabba pld bitcoinba? 2 millio nem sok penz, ha 0 lesz belole akkor az se nagy veszteseg, ha meg tenyleg felmegy az arfolyam akkor megvaltoztathatja az eleted...
Amugy meg en map+ ba raknam mind ha ilyen alacsony kockazatu dologba akarnek fektetni
Van, akinek nem sok, van, akinek igen, én fogom tudni értelmes dologra költeni. Majd ha lesz 20 feleslegbe, akkor játszok 2-vel.
Most csak az alacsony kockázat érdekel, igazából a kérdés, hogy ilyen kis összeget érdemes-e diverzifikálni, vagy úgyis kb 10 ezer Ft lesz a végén a különbség.
A legnagyobb hülyeség volt részemről 5-6 éve TBSZ-re állampapírt venni, hogy megússzam a kamatadót.
Ma már sokkal többre értékelem a likviditást, mint korábban. Szóval én csak MÁP+ba raknám, és már nem zavarna, hogy pár forinttal kisebb lesz a kamata.
Szerintem ennyit még nem igazán érdemes diverzifikálni. Maximum merőben más megtakarítási célra, amiből most kevés jó van a piacon.
Illetve mellette érdemes tartani némi teljesen likvid tartalékot, hogy ne kelljen azonnal hozzányúlni, ha elromlik a mosógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!