Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Minden megtakarításom állampap...

Minden megtakarításom állampapírba tenni?

Figyelt kérdés

Idáig eztcsináltam de félek hogy jó e mindent ugyan abba fektetni.

De ez az egyetlen dolog ami nem igényel tudást, időt, és teljesen ingyenes.

Milióim vannak állampapirba, bankba már csak a fizetésem érkezik, de ha osszegyulik egy bizonyos osszeg az is ép számlámra megy.

Hozzáértők véleménye?

Nem tűnik kockázatosnak de nem mondom hogy értek hozzá.

2020. aug. 26. 14:06
A kérdező szavazást indított:
Jól csinálod
Hülye otlet
Más befektetési lehetőséget választanék
16 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Van vele valami terved?
2020. aug. 26. 14:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Diverzifikáció!
2020. aug. 26. 14:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mindenki ezt csinálja nekem is 5+ millió felett van állampapírban, a többi lehetőség egy kockázatos szar vagy kevesebbet fizet
2020. aug. 26. 14:47
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Nem érdemes mindent ugyanott tartani.
2020. aug. 26. 14:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sztem egy része mindenképpen legyen likvid, a többi mehet állampapírba.
2020. aug. 26. 14:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Érdemes lehet diverzifikálni, de csak akkor, ha tudod, hogy mit csinálsz.

Ehhez először a megfelelő tudást kell megszerezni. Ha tényleg szeretnél elmenni ebbe az irányba, kezdj el olvasgatni!

Kezdetnek jó lehet a Kiszámoló blog vagy a gazdasági portálok (Portfolio, Napi.hu)

2020. aug. 26. 16:11
 7/8 A kérdező kommentje:
teljesen likvid hiszen költségmentesen bármikor kivehetem a pénzem, ami ottmarad meg ugyan úgy kamatozik. egyszerűen nem látom értelmét érteni a részvényekhez ilyen kamatok és előnyök mellett. de lehet valamit én látok rosszul, ezért kérdezem
2020. aug. 26. 18:01
 8/8 A kérdező kommentje:

1, semmi célom nincs vele, csak az értékállóságán javítanék hogy idősebb éveimre legyen pénzem.

2, nem nagyon értek a részvényekhez, amit tudok róluk hogy eladás és vétel is és számlavezetésnek is van költsége, plusz tudnom kellene mit mennyiért éri meg, amibe nem látok bele mert sosem tanultam ilyenekről

2020. aug. 26. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!