Ha Amazonról rendelek egy csomagot, ami nem fér be a postaládába, akkor a legközelebbi postán tudom átvenni?
Ez kb olyan, mint mikor a 1-2 éve rakta ki valaki a Pesten Hallottam csoportba, hogy kitettek egy használt trambulint egy játszótérre (mindenféle bevizsgálás, minőség felmérés, engedély stb nélkül), és fel voltak háborodva, hogy a másnapra elszállították. Felmerül viszont a kérdés, hogyha nem biztonságos, és egy gyerek a nyakát töri, mert mondjuk nincs védőháló, akkor az kinek a felelőssége? Mivel a játszótéren van, az önkormányzaté.
Ezt csak a párhuzam miatt mondom, hogy nem véletlenül vannak szabályok. Attól, hogy valami jól hangzik, kényelmesnek tűnik, még veszélyes lehet (akár baleset, akár visszaélés). Ahogyan mindenféle engedély/bevizsgálás nélküli, más által leselejtezett játékot se lehet egy játszótérre kitenni, úgy a csomagokat se lehet csak úgy random ledobni, amin ráadásul a címzett személyes adatai szerepelnek.
"könyvelt küldeményt nem lehet csak úgy otthagyni"
ezt nem is írtam sehol, vagy igen? ;)
arról beszélek, HA befér biztonságosan a postaládába, miért ne lehetne ott hagyni? nálunk ajánlott levélből is 2féle van: amit mindenképp alá kell íratni, illetve a postaládába bedobható. a csomagra pedig szerződést kell kötni, hogy ott hagyható legyen a garázsban, teraszon, vagy ahol a címzett akarja. az én körzetemben a 400 cím közül kb 350nek van ilyen. akinek meg nincs + nincs otthon az kap csak értesítőt. a kézbesíző így minden csomaggal el tud számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!