A munkaadó le tudja kérdezni a munkavállaló betegéletútját?
Figyelt kérdés
Illetve a bejegyzéseket benne, hogy mikor milyen kezelésben volt része?2021. febr. 16. 14:35
1/6 anonim 

válasza:

Szép is lenne, ha letudná. Azt csak a te ügyfélkapuddal, taj számoddal lehet.
3/6 anonim 

válasza:

Meg a kotelezo munkaorvosi vizsgalat soran megallapitott betegsegeket sem tudhatja meg, csak azt hogy alkalmas vagy-e (igen/nem).
4/6 anonim 

válasza:

Egy igen erős, és határozott NEM!
5/6 anonim 

válasza:

Az üzemorvos letudja kérdezni az EESZT rendszereden fellelhető adatokat. Ezeket viszont lehet korlátozni egyrészt, másrészt normál helyzetben az orvos nem adhatja tovább ezen információkat a munkáltatódnak.
Ja, és ha lekérdez valaki valamit, azt elvileg te az előzményeidben látod, így nem marad titokban. Ha rólam az üzemorvos lekérdezne olyan adatokat, amihez érdemben nincs köze, akkor én azért megejtenék egy telefont, hogy még is miért tette.
6/6 anonim 

válasza:

Én, mint munkáltató állítom, hogy NEM! Egyébként ezt állítottam a 4-es válaszomban is, igen erősen, és határozottan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!