Milyen kiadáson lehetne csökkenteni?
Minket is utolért a létszámleépítés. Én itthon vagyok két kicsi gyerekkel, hogy visszamenjek az az utolsó opció a következők miatt: mikor az elsővel eljöttem szülni beleesett egy nagy összegű bónusz a számításba, így gyed maximumom voltam vele is, meg most a kistesóval is. Adókedvezménnyel, cspvel mindénnel együtt 200+-t kapok. A fizetésem is kb 200 lenne, így értelme nincs a kisebb gyerekemet itthon hagyni, bölcsibe adni.
Nincs hitelünk. A rezsi kb 50.000/hó
Gyerekeket felruháztuk a megfelelő mérettel, mielőtt ez történt. Pelenka és popsitörlő nem kell, mert moshatót használunk. Mosószerből decemberben tankoltam fel, hónapokig az sem kell.Telefonszámla elenyesző, kettőnknek valami 4000 ft/hó. Panelben lakunk, gyerekeknek az a nagy élmény, hogy megyünk szánkózni, hóba fetrengeni, sétálni, nagyiékhoz stb. Ezt szokták meg. Fiam igyen étkezik az oviban.
Egyedül a gyerekek ételéből nem vagyok hajlandó engedni. Gyümölcs, zöldség, joghurt, rudi, tápszer, tej, hús, tojás, amit szeretnek és szóba sem jöhet, hogy csökkentsem. Fagyssztó ( 3 fakkos kombináltban) tele hússal, kamraszekrényben savanyúság, konzerves kukorica, borsó, befőttek, par csomag tészta.
Van félretett pénzünk, ha gyógyszer, esetkeg nagyobb kiadás zúdulna a nyakunkba, de ahhoz csak ebben az esetben nyúlnánk. Tehát kb 150.000ft áll rendelkezésünkre élni. E mentén elfogadnék tippeket, tanácsokat. Hogyan főzzek. Esetleg mi lefagyasztható stb.
Opció A: lemondasz azokról, amikről nem akarsz. Pontosítok, kénytelen leszel lemondani, mert 150k nagyon kevés.
Opció B: ha jól értem a két gyerek közül egy ovis és egy van otthon. A kisebbet add be bölcsibe és menj el dolgozni. Ekkor jár a GYED és fizetésed is lesz.
Opció C: az urad másodállást vállal. Vagy őt rúgták ki?
A szokásos dolgok elsőre:
dohányzás, alkohol, autó fenntartása, ilyesmi. Ezek költséges dolgok és nélkülözhetők.
Másodsorban a bevétel növelése a cél. Ha a férjedet leépítették, akkor ez nem egy végleges állapot. Menjen el dolgozni bárhová. Akár segédmunkásnak építkezésre.
Egyébként az álláskeresési járadékkal nem számoltál. Az is jár pár hónapig...
Férjembek mondtak fel. Letszamleépítes volt. Kapott vegkielégítést es egyeb juttatásokat, mert evekig dolgozott ott.
Azert is utolsó, hogy én menjek vissza, mert műszakos a munkarendem és csak átmeneti a dolog. Pár hónap nem gond itthon lenni. Ő telefonál, e-mailez, tehát keres. Nem akarja, hogy visszamenjek, csak ha minden kötél szakad, mert jó lenne a kicsivel is két éves koráig itthon lenni.
Nem iszunk alkoholt, nem cigizünk, kocsi ugye áll, mert nem jár dolgozni.
Munkanélkülit egy összegbe kérte, azt majd utalják. A vegkielegítés már megérkezett, ezert bem isxerőlteti a visszamenetekt. Kicsit meghúzzuk a nadragszíjat ( persze úgy, hogy a gyerekek ne érezzék).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!