Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Weboldal készítéssel lehet...

Weboldal készítéssel lehet pénzt keresni? Két opcióm lenne.

Figyelt kérdés

Az egyik, hogy én blogot írok egy témáról. Pl. Tanácsadás marketing terén, vagy pszichológiai témákat dolgozok ki.

Erről készítek egy weboldalt és felteszem. Ebből így lehet pénzt keresni?

A másik pedig, hogy grafikusként csinálok egy vállalatnak weboldalt. Ahogy látogatják a weboldalt, úgy kapom én is a pénzt? Vagy azt az kapja, akinek készítettem?

2021. febr. 13. 20:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#9 weboldalt készíteni technikailag egyszerű.. 15 éve még programozni kellett hozzá, ma már gyerekjáték a drag and drop szerkesztőkkel.

Weboldalon nem a dizájn ad el, hanem a szöveg és a termék, amire alapból igény van. Láttam csúnya weboldalakat is, amik milliós forgalmat generálnak.

Grafikusként inkább plakátokra, molinókra, hirdetőtáblák képeinek szerkesztésére vagy pedig infógrafikákra kellene specializálódni.

hirdetés megjelenítés - blogolás - fika összeget keres. Ha azt veszem, hogy én 35 Ft-ért veszek egy látogatót, akkor a hirdetésmegjelenítő mégis mit kap belőle? 5 Ft-ot.. amiből még adóznia is kell. És csak akkor kapja meg, ha valaki átkattint.

Egyik weboldal tulajdonos se akarja, hogy elmenjenek az oldaláról a látogatók, tehát nagyon kicsi lesz (1-3%) az átkattintási arány, ebből következik, hogy nagyon magas látogatószám kell havonta. 1000 látogatóval kerestél 150 Ft-ot.

Volt próbálkozásom bulvár oldallal - adsensel, és 10e-es látogatószámnál is csak 2000Ft-ot hozott havonta. bár mondjuk nem épp a legkelendőbb téma hirdetői szemszögből.

Attól mert csinálsz egy weboldalt még nem lesznek rajta látogatók.. nekem is van 5 oldalam, amiből 4et senki nem látogatott meg az elmúlt 2 hónapban.. igen lehet jönni seo-val, amiről a többség azt se tudja hogy eszik e vagy isszák. de az is minimum 3 hónap, de inkább fél év, mire valami látszani kezd belőle. vagy fb megosztással.. ahol szintén 1%alatti a megjelenés.. szóval nem lesz jelentős forgalom.

Fizetett hirdetés meg drága, oda megint csak hozzáértés kell, hogy megtérüljön a hirdetésre szánt összeg. Pillanatok alatt el lehet rajta égetni 100e-et, 0 Ft megtérüléssel.

Tartalomgyártás akkor jó, ha van egy szolgáltatásod, mint pl grafikai szolgáltatás - infógrafika készítés, és és csinálsz róla tartalmat, kutatást, hogy miért is éri meg az ügyfélnek!! infógrafikát kitenni az oldalára, készíteni a cégéhez. Ezt fizetett hirdetéssel olcsóbban tudod reklámozni, mivel Fb/ADS szerint hasznos tartalomnak minősül (ha jól van megírva) viszont 1000%es megtérülésed is lehet, ha valakivel sikerül leszerződnöd.

2021. febr. 14. 09:16
 12/13 anonim ***** válasza:

"És akkor, hogy kereshetek tartalom gyártással pénzt?"

Egy régi ismerősöm egy ismertebb nevű netes szaklapnak írt néha cikkeket mellékállásban.

Vagy nézd meg a Youtube videósokat, streamereket, esetleg insta influenszereket, bár őket kevésbé nevezném tartalomgyártónak, de ők is keresnek ezzel pénzt.

2021. febr. 14. 09:33
 13/13 anonim ***** válasza:

Pusztán tartalomgyártással Magyarországon (egyedüli vállalkozóként) nehéz. Angol nyelvterületen sokan építettek már egzisztenciát ebből, de ott nem néhány millió a látogatószám plafonja, hanem nagyságrendekkel nagyobb.

Kapcsolt szolgáltatásokban gondolkodj. A tartalom vonzza be a látogatót, a szolgáltatás hozza a pénzt.

Reklám nélkül viszont ne számíts arra, hogy maga a tartalom néhány hónap alatt ezerszámra hozza majd a látogatókat, mert nem így megy.

2021. febr. 14. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!