Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Itt gyakori kérdéseken mi ez...

Itt gyakori kérdéseken mi ez a nagy állampapír őrület?

Figyelt kérdés
Soha nem értettem, a hozama épp, hogy az inflációt fedezi, akkor mi ebbe a nagy befektetés és a nagy dícséret. Meg ezt a 0% kockázatot se értem, hiszen egy magasabb infláció esetén már jócskán mínuszba van az ember.

2021. febr. 9. 19:04
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
6%

@9 Jajj, barátom, nem nem jobb. Én mindig áruban és befektetésekben tartottam a pénzem.

A 80-as években voltam gyerek, ceruzát és radírt árultam az iskolában a többi gyereknek. Középsulisként a határ közelsége miatt Csehszlovákiába jártam ki heti rendszerességgel, s egy csomó dolgot hordtam haza, ami a következő egy hétben hozta a profitot. Rendszerváltáskor már fiatal felnőttként azonnal saját vállalkozást indítottam. Később minőségi network marketing céggel dolgoztam együtt, elég komoly jövedelmet generálva. Ma pedig a 10-es kommentelő elvei szerint élek. Tőzsde, osztalék, forex, s kis százalékban kripto.

Kényelmes. HA van egy szál laptopod vagy okostelefonod, s némi internet, akkor te is csinálhatod azt, amit én. A világ bármely pontján kényelmesen keresek pénzt home office-ban. Csak nálam a home office mindig valamelyik tengerpartra néz. Amikor meg nem, akkor épp New York vagy valamelyik másik város felhőkarcolóira. Máskor meg hegyeket mászok a világ különböző pontjain, főleg 2000 és 6000 közöttieket...

Napi egy-két óra "meló", a többi meg élvezet.

Ezt soha nem fogja senki megcsinálni sem állampapírból, sem párnacihából.

2021. febr. 9. 21:25
 12/32 anonim ***** válasza:
26%

@11 Semmi durva, s főleg semmi csúsztatás nincs benne.

Ha tőzsdézel, akkor tudod, s csak csúsztatás a kommented. Ha csak hallomásból ismered a tőzsdét, akkor megértem a véleményed. Buta emberektől csak buta véleményeket fogsz hallani. Ha elhiszed amit mondanak, az meg már a te hibád.

2021. febr. 9. 21:29
 13/32 anonim ***** válasza:
92%
Network marketing. Akkor már értem, miért éreztem már a főoldalról a kamuszagot.
2021. febr. 9. 21:37
 14/32 anonim ***** válasza:
22%
A lesben álló, buta lepontozóknak érveik is vannak? :D :D :D
2021. febr. 9. 21:39
 15/32 anonim ***** válasza:
28%

A venezuelai államcsőd kapcsán van egy érdekes cikk a neten, amit egy ottani újságíró írt.

Akkor, ott, sem a készpénz, sem a kötelezvények, sem a csekkek, sem az állampapírok nem értek semmit. Csak a nemesfém és a drágakövek. Aki tehette fogóval és arany ékszerrel járt, és mindig vágott az ékszerből annyit, amennyi kellett. Mivel a nemesfémnek nemzetközi árfolyama van.

Igen, én régimódi vagyok, de az arany, platina, ezüst szentháromságában hiszek.

2021. febr. 9. 21:46
 16/32 anonim ***** válasza:
0%

@14

Igen, network marketing.

A "kisember" egyetlen lehetősége, hogy belátható időn belül naggyá váljon. S mindezt befektetendő tőke nélkül, nulla kockázattal. S közben megtanul egy kitűnő szakmát, rengeteg új jártasságra és barátra tesz szert.

Mi a gondod vele?

2021. febr. 9. 21:49
 17/32 anonim ***** válasza:
88%

Az MLMes pénzügyi tanácsadóknak tanítanak érveket, igényfelkeltő meséket arról, hogy miért őket és a termékeiket kell választani a az állampapír helyett vagy hogy milyen céllal kell megtakarítani (nem lesz nyugdíjad!!44! Nem akarsz 30 évesen a Bahamákon láblógatva pénzt keresni?!4!?)

Te ezt bebifláztad, felmondtad, ügyes. Ülj le, egyes. Aztán holnap reggel vedd fel az érettségi öltönyödet, és házalj tovább a fos termékeiddel.

2021. febr. 9. 21:51
 18/32 anonim ***** válasza:
11%

@18

Téged fizetnek azért, hogy ekkora bődületes butaságokat írj?

Hol hallottál te arról, hogy a network marketing akár csak egy napon említhető a házalással? :D :D :D

Jól láthatóan, két dolog jelentésével biztosan nem vagy tisztában. Az egyik a network marketing, a másik a házalás.

2021. febr. 9. 21:58
 19/32 anonim ***** válasza:
72%
Nincs különbség BS tekintetben.
2021. febr. 9. 23:03
 20/32 anonim ***** válasza:
90%
A legtöbben rövid távra akarnak félretenni, 0 kockázat mellett, tőkegarancia mellett. A lekötött pénzükkel egy jó darabig nem akarnak foglalkozni stb. Sokan a lakásra félretett pénzüket akarják "így fialtatni". Ebben az esetben, ilyen típusú embereknek az állampapír a jó megoldás, mivel az államcsőd valószínűsége kicsi és legalább reálértéken megmarad a pénzük. Nyilván nyugdíjra nem éri meg így félretenni, de általában nem ezzel kapcsolatosan kérdeznek itt az emberek.
2021. febr. 9. 23:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!