Tegyük fel....Nyernék a lottón és a családtagoknak utalnék át nagyobb összegeket, akkor kell nekik utána adózni?
Figyelt kérdés
Pl. a jelenlegi 5ös lottó nyereményt figyelembe véve (azt hiszem olyan 1,3 milliárd) olyan 50-70milliós utalásokat kapnanak, az után kellene adózniuk? :)
Ha igen mennyit?
Jó,tudom telne rá belőle :)
És a helyzet is csak elméleti sajnos, de mégis érdekel?
2021. febr. 3. 16:16
2/6 anonim válasza:
Adózni senkinek. Ha nem egyenesági rokon, akkor illetéket kell fizetni.
3/6 anonim válasza:
Rosszul tudjátok kell, pénzt ajándékozni is csak korlátozottan lehet. Azt hiszem 100 ezer forint felett adót kell ezért is fizetni. Fent van a neten.
4/6 anonim válasza:
Akkor linkeld be kérlek. Ahogy írtam is, nem adót kell fizetni, hanem illetéket. És a határ sem 100ezer, ameddig nem kell fizetni.
5/6 anonim válasza:
Amúgy szerintem nagyobb az eselye hogy beléd vág a villám vagy hirtelen meghalsz mint hogy nyerj ennyit. Főleg a mai világba manipulálni is lehet az egészet. De ha nem csalnak akkor sincs sok esélyed. Kár ezen agyalni.
6/6 anonim válasza:
Nem adót kell fizetni hanem illetéket? máris jobban érzem magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!