Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » SOS.Alkalmi munkavállalással...

SOS.Alkalmi munkavállalással mennyivel lesz rosszabb nyugdíjam, mint teljes állással?

Figyelt kérdés

Ahogy olvasgatom, napi 500Ft közteherrel, napi 1370Ft/nap lesz a jövőben?

Egy brutto 230.000Ft-os fizetésnél mennyivel alakulna másként?

Tehát egy EFO-s munkavállalás miben rosszabb még, h TB-t magam fizetem és h nincs táppénz?

2021. jan. 27. 11:46
 1/5 Nemzeti konzervatív ***** válasza:

Nem tudom hol olvastál ilyet, de egyik sem stimmel.

Napi 1000 az adó, kivéve bizonyos tevékenységeket.

Napi 7-8 ezret is kereshetsz külön adó nélkül.

Nyugdíj időnek számít ugyan, de mivel a jövedelem nem meghatározható, így gondolom erre az időre a minimálbér napi bére jár majd.

2021. jan. 27. 11:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Alkalmival ha a munkaltato okosan forgassa a dolgokat akkor akar 0 nyugdijjalapot is fizethet utánad, amibol ugye 0 nyugdijj lesz.
2021. jan. 27. 11:55
 3/5 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Amit te írtál nyugdíj szempontjából igaz, de csak ha az 500-as közteherrel dolgoztatnak, ha 1000 forinttal akkor dupla annyi.
2021. jan. 27. 12:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Azt honnan tudom,h mennyivel? Szakképzettséget nem igénylő munkakör
2021. jan. 27. 13:53
 5/5 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Ha nem a mezőgazdaságban vagy a turisztika területén dolgozol, akkor 1000 forint a közteher. Ennek a napi nyugdíj alapja 2740 forint, ami havonta 15 nappal számítva is csak 41100 forint havonta. A napi foglalkoztatást nem főfoglalkozásnak találták ki.
2021. jan. 27. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!