Van vagy fél kiló eurocentem innen-onnan. Hol tudom díjmentesen beváltani forintra?
Sehol. A bank kb. 10% kot vesz le, de mivel az euró nem hivatalos fizető eszköz ezért itthon nem fogod tudni megoldani.
Szlovákoknál esetleg tudsz vele fizetni, vagy egy ottani bank bevallja neked a fenti költségeit.
Itthon ha találsz valakit akkor esetleg szívességből , de nem tartom valószínűnek, hogy sikerül.
Még díj ellenében is nehéz. A bankok és pénzváltók nagy része fém valutával nem foglalkozik. (Az én bankom, KDB Bank, ott váltanak be, de csak meglévő ügyfeleknek, és továbbra is díj ellenében)
Díjmentesen pedig végképp esélytelen.
Fém valutától 3 módon tudsz megszabadulni:
1. Külföldön használod el, ahol fizetőeszköz.
2. Ismerőst, rokont, kollégát megkérdezel (vagy akár ha van, a céges kasszából), hogy nem tudja-e neked beváltani ha nem is HUF-ra, de legalább EUR-bankjegyre.
3. Bár borzalmas árfolyamon, de el lehet használni szupermarketekben vásárláskor. Szinte mindegyik Spar, Interspar, Aldi, CBA, (Tesco-t nem tudom, LIDL-ből pedig csak 1-2) elfogadja fizetéskor, de csak a normál kasszánál, az önkiszolgálónál nem.
Illetve még egy lehetőség, hogy bemész szállodákba, hotelekbe, és megkérdezed a recepción, hogy be tudnának-e váltani belőle valamennyit (az biztos, hogy több helyre kell menni, egyben nem fogják beváltani). A legtöbb hotelben, szállodában az eurocent hiánya szinte mindig probléma, mert az fogy el a leghamarabb.
Én 4*-os szállodában dolgoztam, mi kifejezetten örültünk neki, mikor valaki betért egy ilyen kérdéssel.
#2 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!