Mi történik ha nem veszem át a csomagot PostaPonton?
Egy nagyobb cégtől rendeltem terméket, de nem biztos, hogy határidőn bellül lesz lehetőségem átvenni. Utánvéttel fizettem volna. Most akkor visszaküldik a feladónak és a szállítás költségeit nekem kell állni?
Köszönöm a válaszokat (Ha lesznek)
3-as, ne tájékoztasd félre a kérdezőt. Minden webáruház ÁSZF-jében (Általános Szerződési Feltételek) benne van, hogy milyen körülmények között szerződik a vásárlóval és most lepődj meg: már nem egy webáruháznál benne van, hogy ha nem veszi át a csomagot, akkor a szállítási díjat ki kell fizetnie, akár később behajtható.
Igen, mondhatod, hogy úgysem foglalkoznak vele, de tudok olyan webáruházról, aki DIREKT ráment erre, mert tele lett a hócipője azzal, hogy a csomagok jó része visszament, Ő meg bukott egy vagon pénzt.
Azt elfelejtettem írni, hogy ingyenes volt a szállítás.
Tehát arra gondoltam hogy a visszaküldést kéne kifizetni.
Ajjjaj...
Akkor még többet bukik az eladó. Ugyanis az ingyenes szállítás nem azt jelenti, hogy a futárcég INGYEN elviszi, hanem azt jelenti, hogy az eladó csonál kedvezményt a vevőknek - de neki ugyanúgy fizetni kell érte.
Mondjuk nem értem, hogy miért nem a munkahelyedre kéred pl.?
Vagy mi az, ami miatt nem tudod átvenni? Ha az adott címen pl. tartózkodik valaki, akkor adhatsz neki HIVATALOS postai meghatalmazást, formanyomtatványon.
Utólsó azért ezzel óvatosan. Én most nyertem pert 1500Ft-os kiszállítási költségért, amit nem vettek át... 123000ret kellett pengetnie a kedves megrendelőnek. Jó ez az ÁSZF.
Ügyvédem is jól járt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!