Ha külföldről jön csomagom (boríték méretű) amit a postás ki szokott hozni, akkor majd neki kell kifizetnem az adót készpénzben?
Év közepétől lép életbe valami törvény,hogyha aliexpressről rendelek egy 300 forintos mütyürt akkor kb 100 forintot kell átadnom a postásnak?
Mert az áfát meg a vámköltséget is kell majd fizetni utána vagymi.
Ezt nem értem pontosan.
Köszi.
2021 júl. 1-től MINDEN Európai Unión kívüli termék után 27% ÁFÁ-t kell fizetni - 22 euró alatt is, amire eddig nem kellett.
Nem, nem azt jelenti, hogy 100 ft-ot kell adnod a postásnak, hanem azt, hogy ha rendelsz valamit 1.000 ft-ért, akkor az 1.270 ft-ba fog kerülni - magyarul eléggé gallyra vágják a kínai oldalról rendelgető mütyüröket.
"2021. július 1-jétől a 22 eurónál kisebb értékű, harmadik országból érkező küldemények
áfamentessége megszűnik1
, ezekre az árukra vám-árunyilatkozatot kell benyújtani. Ettől az
időponttól az áfafizetés a 150 eurónál kisebb értékű küldemények importjánál egységesen
kötelező lesz, a vámmentesség azonban megmarad (kivéve az alkoholtartalmú termékeket, a
parfümöket és a kölnivizeket, továbbá a dohányt és dohánytermékeket, melyek továbbra sem vámmentesek)."
"Európai Unión kívüli termék után"
Még mielőtt valaki belekötne, helyesbítek: Európai unión kívülről rendelt termék után.
#1, még nincs július tudtommal
#2, meg a vámkezelés költsége
2-es:
1.- még nincs júl. 1, ahogy más is írta. Eredetileg ugyan jan. 1-től akarták bevezetni, de gondolom nem sikerült felkészülni.
2.- "Ez mind szép és jó, de ha én előre kifizetem és a kínai nem tüntet fel értéket a csomagon (ajándék) akkor nehéz lesz megadóztatni bármit."
Nem lesz nehéz: ahogy eddig is, simán bekérhetik a vásárlásról szóló "bizonylatot" (email, képernyőkép, stb.) Meg aztán átvilágítják a csomagokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!