Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy lakás árát hova érdemes...

Egy lakás árát hova érdemes befektetni?

Figyelt kérdés

Külföldi munkával, durva spórolással és lemondással össze tudunk rakni egy lakás árát, úgy kb 18 millió forintot.

Pécshez hasonló városban ennyiért már lehet venni egy helyes kis lakást, amit ki lehet adni kb 90ezer forintért.

3 év múlva meg lesz a pénz, és tételezzük fel h pontosan ugyanez lesz a helyzet, mint most (mivel ugye jövőbe nem látunk :)

Vagy fogalmazok úgy h most van meg a pénz, mit kezdjek vele :D

Érdemes lakást venni és kiadni vagy több pénzt hoz ha befektetjük valahova?

Tudom h a lakásnak is eshet az ára és költeni kell rá, ezzel együtt gondolom :)

Igazából nem tudom, hogy ingatlant leszámítva milyen befektetési formák vannak, amik pénzt termelnek.

(saját lakás van örökségből)

2021. jan. 19. 14:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ott a lakás és x évig biztos hoz valamennyit"

Kivéve, amikor COVID járvány van, és két perc alatt felszívódnak a bérlők, a külföldiek, a diákok hazamennek, sokaknak csökken a fizetése (de cserébe home officeolnak), vagy munkanélküliek lesznek, így aztán a városból mennek haza. Szerencsére ilyen nem törtnik sos... bocs, most éppen ez van, rengeteg kiadó lakással, lefelé menő árakkal.

"de legalábbis nem tűnik el a vagyon"

Nem tudom... a 2008-as válságban példál volt akinek 70%-al csökkent a lakása értéke... Nem tűnik el? Az relatív, mert bizony évekig igen keveset ért.

"még az is hoz valamennyit, de legalábbis nincs veszteséged."

Igen, mert a bérlő például véletlenül sem lakja le a lakást, nem kell festeni, felújítani (és akkor nem arról beszélek, amikor durván lelakja, csak arról, hogy kopik). Főleg, hogy amikor elkezded csökkenteni az árat, akkor meg fognak jelenni azok a bérlők is, akiknek finoman szólva sem adnád ki a lakást, de még egy kutyaólat sem.

egy látszik a hozzászólásaidból, hogy a tipikus ember vagy, aki csak igatlanban tud gondolkozni, és el sem tudja képzelni, hogy az ingatlan is lehet rossz befektetés, főleg azért, mert SOHA nem volt annyi pénze, hogy kipróbálja a bérbeadást.

btw, a kiadás után adózni is kell, ami a jelenlegi beeső bérleti árak mellett könnyen azt jelentheti, hogy az összes költséggel együtt a 18 millád termel 2-3% hasznot, és még munkád is van vele, az állampapír ugyanitt csinálna 5-öt úgy, hogy nem aggódsz, hogy a bérlő ellopja a mosógépet, telehánnya a falat, találsz e újat.

Persze, mindig azok a boldogok, akik ilyen egyszerűnek látják az életet :D

2021. jan. 25. 18:51
 12/12 anonim ***** válasza:

10 es vagyok, nem értem ezt az undorító lekezelő hangnemet amit itt most megengedtél magadnak. Nekem ez a véleményem, és megvan hozzá a jogom, hogy véleményem legyen. Az értékpapír is jár bőven kockázatokkal, pl deviza árfolyammal szemben az inflációkövető értékpapír is lehet simán veszteséges. X év múlva ki tudja mi lesz a forinttal de akár x hónap múlva. könnyen lehet hogy vásárlóértéken azzal is jobban jar ha nyit egy chf számlát. és mi van ha államcsődöt jelentünk. Nem valószínű de a covid se volt valószínű. Mindenre van egy katasztrófa forgatókönyv és mindenki tudja hogy egy befektetési görbe mindig hullámzó.

Tévedsz, mert nekem több ingatlanom is van a fővárosban és azon vagyok hogy még több legyen több helyen.

Nekem ez tűnik hosszú távon biztosabbnak és kevesebb gondnak mint a pénzügyi manipulációk. A diverzifikálás persze fontos, de portfóliókkal komolyabban csak akkor foglalkoznék ha már x db ingatlanom lenne szerteszét.azért is mert a portfóliókhoz igazán nagy hattértudas kell ami nekem pl nincs meg és a kérdezőnek se valószínű. És nem szívesen bíznám rá egy lakás értékét egy brókerre mert arra is nagyon rá lehet fázni.

Mindennek megvan a kockázata, de egy jól megválasztott ingatlannal igazán messzire el lehet evickélni, viszonylag biztos bevétellel, alacsony kockázattal. Most is röhögve kiveszik azokat a lakásokat, amiknek lejjebb vitték az árát, így veszteség nem éri a tulajdonost legfeljebb időszakosan csökken a nyeresége. De lehet pl gyerek/kutyabarátként hirdetni a lakást és tódulni fognak az érdeklődők. Nyilván meg kell válogatni hogy kinek adja ki az ember a lakását és máris csökken a kockázat. Egy lakás kifestése pedig nem tétel azzal szemben amennyi bejön bérleti díjból.

Lehet nagyot szakítani ilyen olyan befektetésekkel, de óriásit bukni is lehet, és egy átlagember ezt nemigen engedheti meg magának.

2021. jan. 25. 19:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!