Sem fizetés, sem papirok: mit tehetek?
5.5 éve vagyok egy őrző-védő cég alkalmazásában, amely alvállalkozóként vállalta azt a munkát, amely keretében foglalkoztatott.
A főnök és könyvelője 2020 decembere óta előzetes letartóztatásban van, egy céghálózat részeként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás alapos gyanúja miatt.
Fentiek miatt a decemberi fizetésünket mi, alkalmazottak már nem kaptuk meg, a cég elérhetőségei süketek, papirjainkhoz nem férünk hozzá, igy sem munkanélküli ellátás, sem pedig új állás nem hozzáférhető számunkra.
Járt már igy vki? Mik a lehetőségeim, mit tegyek most?
Nálunk volt 3 külsős, munkaerokozvetito altal foglalkoztatott munkavállaló.
A cég tulaját elkapták hasonló okok miatt, pl baszott adozni de kozben ferrarival jart.
No a lenyeg hogy a rendorseg lefoglalt minden ingo es ingatlan vagyonat tobbek kozott a szefet is amibol a dolgozoi beret szokta feketen kifizetni...
A rendorseg a fenti 3 munkavallalo kerdesere annyit valaszolt hogy jo esetben a targyalast kovetoen hozzajuthatnak a penzukhoz reszben vagy egeszben de ez nem boritekolhato... fejenkent 450.000 forint berukhoz nem jutottak hozza.
Én a helyedben felhívnám a NAV ügyfélszolgálatát és ott érdeklődnék - hátha ők tudnak mondani valami okosat :-) (nagy reményeket azért ne fűzz hozzá, de egy telefont megér)
A cég könyvelőjét sem lehet elérni? Hátha Ő legalább a papírokat kiadná...
Hát többek között ezért is mondtam, hogy hívja a NAV ügyfélszolgálatát (2-es), hogy mit tudna tenni?
Kérdező, fizetéspapírt azért kaptál, amíg dolgoztál?
Mondjuk attól mert a kilépési papírok nincsenek meg, munkaviszonyt tudsz létesíteni más helyen, dolgozni tudtok.
A többit fent leírták már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!