Hogyan szerezzünk pénzt házra?
Milyen szakra akarsz menni? Mert olyat kell tanulni, amivel piacképes vagy, ok pl egy tanári diplomával tuti lesz munkád, csak a fizud lesz kevés.
A másik, hogy a bank csak úgy nem ad hitelt, ahhoz fel kell tudni mutatni valamit. Pl lakáshitelhez majd 30% önerőt, na meg egy fix rendes munkahelyet. Az se ártana, ha hamar házasodnátok,meg lenne legalább 2 gyerek, akkor ott a csok, meg a babaváró, de ezekkel is ésszel kell számolni, mert vissza is kell ám fizetni.
Vállalkozást nagyon át kell gondolni, először bele kell tenni a pénzt és az se biztos, hogy menni fog, szóval a bukással is számolni kell.
Még csak most fog érettségizni, aztán még van 3 éved a fősulin, addig gyűjtögess, szerezz egy piacképes szakmát, és ha még mindig megvan a szerelmed és még mindig saját házra vágytok, akkor kell megnézni a lehetőségeiteket. Addig is lakjatok albérletben.
10# Nem én írtam a kommentet és ez szerintem tök jogos is, de úgy vélem nem is az a célja, hogy pénzügyileg tudatos embereket képezzen tovább. Én nagyjából a középiskolákba építeném be az akadémiáját (youtube), vagyis éppen a kérdezőnek való, hogy magára szedjen némi pénzügyi ismeretet.
Illetve a kicsit tudatosabbaknak is teljesen jó gondolatébresztő lehet.
Valljuk be, aki otthon nem sok pénzügyi kultúrát szedett magára, annak később is kevés esélye van rá és ebben a kiszámoló a maga komplexitásával hiánypótló.
Persze ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!