Milyen adat a bankkártyán az a "cvc" és hol található?
Köszönöm a választ! Életemben először megkíséreltem volna a neten kiadott kártyás adatokkal való vásárlást. Persze, szívatásnak bizonyult, azt írták, nem dolgozták fel az adatokat. Csak begyűjtötték... Svindlerek ezek is, nem véletlenül annyi a panasz. Nem tudom, akiknek sikerül, milyen varázslatot alkalmaznak, de részemről marad a bizalmatlanság.
Így jártam :( Üdv minenkinek...
#4!
Igen, drága kis virágszál, ha a fentiekbők számodra nem derült volna ki: ippeg arra tettem (hiábavaló) kísérletet... Köszönöm a jótanácsot, a segítőkészséget és a miattam való klaviatura-koptatást. Legyen szép napod néked is!
Hol adtad meg az adatokat?
Ha nem biztonságos fizetési felületen, akkor simán lehet, hogy csalók fel fogják használni a bankkártya adatokat.
Szóval ennek nézz utána sürgősen, ha kell, akkor tiltsd le a kártyát!
Nem vagyok virágszál, de köszönöm kedvességed.
Igen, a kísérlet kudarcot vallott, pedig ez aztán a mai világban pofon egyszerű feladat. Kb, mint egy parkolóautomata, üdítős automata kezelése.
És, ahogy #6 írta, ellenőrizd, hogy nem vágtak-e át. Szerencsére az új kettős azonosítás pont segít az ilyen helyzetekből adódó átverések megúszására. Szóval jó eséllyel pénzt nem buktál még, de lehet le kellene tiltani a bankkártyát a netbankban
1.) Honnan tudható egyértelműen a magamfajta számára is, hogy egy biztonságos-e egy fizetési felület? AVAST pl. nem riasztott....
2.) OTP MasterCard letiltása vasárnap, a bank a honlapján is lehetséges, vagy holnap, személyesen kell megejteni ilyesmit?
Nehéz megmondani, de vannak általános elvek, amiket nagyon sok cikkben említenek. Olyan webshop kerülése mindenképpen, ahol nincsenek rendes cégadatok. Tehát ha csak egyetlen e-mail cím elérhetőség van a honlapon, vagy ahol láthatóan nyelvtani hibákkal teletűzdelt mindent felület és még lehetne sorolni, kb. minden ide vehető, ami arra enged következtetni, hogy nem elég komoly az eladó.
Letiltás személyesen? Dehogy, ott a netbank, ahogy írtam, de biztosan van az OTP holnapján olyan telefonszám amit pont ilyen esetekben lehet hívni bármikor.
#7! Látom, erősen morcos hangulatban talált a mai nap, de lásd be, erről nem én tehetek! Automatával dolgom utoljára a kórház folyosóján volt: baromi rossz kávét adott 120Ft-ért, de legalább a bankkártyám adatait nem kérte.
50+ vagyok és bár tudom, millió dolog kitaláltatott már az élet könnyebbé, egyszerűbbé tételére, sajnos, én nem vagyok ezekre eléggé fogékony és mint olvashattad, a bizalmam is igen szűkösen mért. (úgy látom, nem alaptalanul) Annyi visszaélésről hall az ember...
Értem én, hogy te már az anyatejet is usb-n kaptad, magától értetődik minden, ami számomra idegen, de talán megbocsátod, hogy élek. Ha nem, az sem baj, csak lásd be: jómagam semmit nem érek mindazzal, amit a facebook szellemi nívóját követve a fejemhez vágtál. Ez van... Légy jó és próbáld a türelen erényét gyakorolni, mert lehet, később azt kapod vissza, amit most produkálsz mások felé.
Milli pussz az orrod hegyire: én is szeretlek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!