Srácok !
Van rengeteg tök jó magyar oldal, akik leírják az alapokat, én szívesen leírom a választ, de üzleti és pénzügyi döntésekben, ne a GYK oldalon kérdezzetek ismeretlen névtelen embereket.
Fontos, hogy tájékozódjatok, hiteles forrásokból, mielőtt még átver beneteket egy "kedves" segítő és mondjuk egy kamu oldalra elutalod a BTC-d.
Na de akkor alapozzunk. A BTC bányászok általában a tőzsdékre töltik fel a BTC-t a Bitcoin tőzsdéken lehet ezeket adni venni.
Nos, van aki alapból reteg még a Tőzsde szótol is, ezért ők tudnak különféle kripto váltókat használni.
Tőzsdén, váltón egy KYC eljárás után tudsz üzletelni, általában igazolványt kell fotóznod, selfit készítened és néhol feltölteni pl, egy nevedre, címedre szóló közüzemi számlát, nagyobb összegeknél pedig olyan nyilatkozatokat kell kitöltened mint egy bankban, nem vagykiemelt közszereplő bla,bla.
Aki kezdő vagy nem tud jól angolul, sírva kérem, hagyja a külföldi tőzsdéket váltókat, még akkor is ha azok némelyik magyar felületű.
VAn néhány magyar váltó és kb 2%-al drágábbak mint a legolcsobbnak tartott, csúcsidőben összeomló külföldi oldal. Magyar váltóknál, forintot küldenek a számládra miután beért a BTC és korrekt az ügyfélszolgálat.
Aztán, ma már van egy csomó BTC automata, tele van magyar nyelvű videókkal a youtube arról, hogy ezek hogyan müködnek.
Van még egy sor lehetőség, de elötte srácok tényleg tanuljátok meg az alapokat, de ne innen. Bitcoin bázis, Kriptoakadémia vagy Kriptoworld, ezeken az oldalakon leírják az alapokat.
Igen kedves hármas,akár csavarós kiflire is, ha van olyan Visa kártyád amely mögött lehet Kripto vagy aminél egy aplikációval egyszerűen euróra tudsz váltani kriptót, akkor adnak a boltban érte sört, kenyeret, óvszert, papírzsebkendőt, benzint, párizsit, fizetheted vele a számláid és akár vehetsz fel bank automatából vele pénzt.
Léteznek ilyen kárták nekem is van.
"Van rengeteg tök jó magyar oldal, akik leírják az alapokat, én szívesen leírom a választ, de üzleti és pénzügyi döntésekben, ne a GYK oldalon kérdezzetek ismeretlen névtelen embereket."
Írja ezt valaki ismeretlenül, névtelenül :) Ez olyan besenyő családosan abszurd. Bocs, csak nem lehetett kihagyni. :)
Komolyra fordítva a szót, ez egy olyan téma, amiben sokmindenki igyekszik irtó okosnak tűnni, közben még a magyarázó oldalak és videósok is félremagyaráznak sokmindent, hogy manipulálják az olvasókat és nézőket. Akkor már inkább jobb megkérdezni egy IT szakembert, aki ismeri a rendszert és tárgyilagosan elmagyarázza. Ilyen akár miért ne lehetne itt is? Nem kéne hülyének beállítani az összes ide írót. Mármint, ha valaki egyáltalán kíváncsi a mélyebb részletekre.
De aki befektetni akar, annak nem szükséges tudnia a technológia részleteit és gyakran nem is akarja. Ha valaki egy autógyár részvényeibe akar fektetni, az sem akarja megtanulni az autógyártás technológiai alapjait.
A kérdező láthatóan csak arra kíváncsi, hogy hogyan végezheti el a váltást.
Az eladásához már elég egy másik olyan ember is, akinek szintén van BTC tárcája és megegyeztek, hogy te elküldesz neki X BTC-t és cserébe ad neked valamit, pénzt, vagy terméket, vagy szolgáltatást.
Kedves előző!
Persze Besenyő családos igen, nem kell bennem bíznia és másban sem.
Tudom mire kiváncsi a kérdező. Le is írtam neki, hogy KYC után, tőzsdén, váltón, BTC automatáknál.
Ha a kérdezőnek lenne olyan ismerőse aki ért a témához és akiben megbízik, nem itt kérdezne ismeretleneket. Irányt lehet mutatni a kérdezőnek, utána tud járni a kripto tőzsdéknek, váltóknak, automatának, de egy BTC címmel itt ajánlkozó kedves idegennek nem.
Kérlek ne értsetek félre, ennek az oldalnak megvan a maga haszna és értem a névtelenséget. Vannak kérdések és vannak válaszok, amikhez nem akarják az emberek a nevüket adni. Viszont ezzel el kell fogadnoni a válaszadók alacsony hitelességét is. Hiába szakértő valaki a témában, ezt nem tudja igazolni, éppen ezért vannak témakörök, amelyekben bizony ötletet lehet kapni, de hitelesnek sémiképpen nem lehet tekinteni őket.
Fogadja nyugodtan kétkedéssel amit írtam, nézzen utána és gondolja meg kétszer, hogy hallgat-e a tanácsomra. Ugyanígy érdemes tennie mindenki más tanácsával is pénzügyi üzleti ügyekben. Ettől még, nem kétlem, hogy sokan itt esetleg nagyon profik a témában.
Örülök, hogy nem lett sértődés a dologból. Én sem ezért írtam, mert megsértődtem volna.
Viszont neki és a legtöbb embernek elég csak azt tudnia, hogy tudja kezelni, mert az annyira egyszerű, hogy nem lehet rosszul elmagyarázni. Gyakorlatilag ez az egyik, ha nem a legfőbb előnye. Mármint a kezelése felhasználói oldalról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!