Megtakarított készpénzt (HUF) érdemes átváltatni?
Melyikkel lenne nagyobb hasznod? Nos ez az, amit senki nem tud megmondani felelősségteljesen.
Jelenleg meglehetősen bizonytalan a helyzet a világban, napról napra változik, sokszor azt sem lehet megmondani, mi fog a jövő héten történni (pl. gazdaságilag.
De mondok Neked egy példát: kb. 12- 13 éve sokan azt jósolták, hogy a dollár be fog fuccsolni, megszűnik, stb.
Amikor a valutaváltónál váltottam egy keveset, nem normálisnak néztek. Gondoltam, nem baj, 2 év múlva utazni akarok, addig még csak meglesz... :-) Eltettem jó helyre, hogy ne költsem el - ez annyira sikerült, hogy amikor kellett volna, akkor sem találtam meg :D Szerencsére, mert közben jött a válság, a dollár nem omlott össze, ezzel szemben 200 ft-ról felerősödött 280-ra. ha akkor hallgatok az emberekre, most nem lett volna vele közel 50 %-os nyereség rajta. De hangsúlyozom: ez csak a véletlen műve, nem szándékos.
Pl. mit csinálsz, ha most veszel eurot 310 ft-ért és néhány év múlva 270 ft környékére lemegy? Akkor buktál egy csomót...
Viszonylag biztonságos befektetési forma a Tőkegarantált befektetési Alap és nagyobb a hozama a banki kamatoknál. Bár ehhez azért rendelkezni kell értékpapír számlával - bár szerintem az még mindig olcsóbb, mint a devizaszámla (ezt mondjuk pontosan nem tudom, nézz utána).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!