Kidobtam az előző lakó postán jött leveleit. Lehet ebből bajom?
Figyelt kérdés
Vettem egy lakást, kb 2 éve, az én nevemen van meg minden, de ugyanúgy jönnek az előző lakó nevére a levelek. Az elején mindig félre tettem őket, hátha jelentkeznek érte, főleg ha fontos, de semmi. Egy idő után meguntam őket, és ha jött bármi kidobtam őket, mivel továbbra se hallottam semmit se róluk, mondom akkor biztos nem lehet valami fontos, meg amúgy is az én nevemen van a lakás, ne ide küldjék. Aztán most, 2 év után, jelentkezett egy hölgy, hogy kellenének a levelei, még nem válaszoltam neki (üzenetet írt), előtte biztosra szeretnék menni, hogy jogilag nem-e ütközök valamibe.2021. jan. 4. 15:11
1/7 anonim válasza:
Neki kellett volna levelezési címet változtatnia, vagy utánküldést kérni.
Írd meg neki, hogy nem jött levele a te címedre.
Ennyi.
2/7 anonim válasza:
Sajnos a választ nem tudom, de kérdezz utána, hogy a te neveden lévő lakás lehet-e engedélyed nélkül a hölgy értesítési címe. Hiszen te laksz ott, engedélyt tőled nem kért, év akkor is csak két év után került elő. Ha jól sejtem, akkor az állandó lakcím és a lakástulajdonosi cím prioritást élvez az értesítési címmel szemben.
3/7 anonim válasza:
az előző lakó dolga lett volna mindenhova bejelenteni hogy változott a címe. én is amúgy ezzel küzdök már a második albérletemben, hihetetlen hogy van aki a banknál(!!!) nem változtatja meg a címét. én amin van feladó, arra ráírom hogy vissza a feladónak és bedobom egy levélgyűjtőbe (vagy hogy a francba hívják őket). egy idő után minden cég felfogja hogy ne ide küldje mások leveleit.
4/7 anonim válasza:
Kultúr ember ilyenkor szól az előző tulajnak, hogy te marha, ide jönnek a leveleid.
5/7 anonim válasza:
Ha te az elejétől kezdve bejelented a postán, hogy XY elköltözött, meg sem kaptad volna a leveleit, ergo ne rajtad keresse a hölgy a küldeményeit, neki kellett volna gondoskodnia mindenről a költözés után. A sima leveleket dobálják be( számla, bankkártya is így érkezik amúgy). Hivatalosról meg tértis levelekről max értesítőt kaphattál, azok meg 10 nap után visszamennek a feladónak.
Nem ütközik semmibe, még akkor sem ha semmit nem adsz neki oda.
Semmi közöd nincs hozzá, a lakás meg a te tulajdonod.
6/7 BlackSword válasza:
Attól függetlenül bejelenthetted volna a postán, van rá egy nyomtatvány, aztán letudva....
7/7 anonim válasza:
no igen... áthúzod őket, ráirod, hogy elköltözött és bedobod egy postaládába. előbb utóbb a feladók, amikor visszakapják, regisztrálják, nem küldenek többet. de ha csak gyűjtögeted, abból nem fogják tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!