Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy van most január 1-től a...

Hogy van most január 1-től a vásárlás UK-ból?

Figyelt kérdés

Rendszeresen szoktam venni játékfigurákat meg hasonló dolgokat az Egyesült Királyságból, ugye eddig az volt hogy 2020-ban kiléptek az EU-ból a marhái (köszönjük Boris Johnson!), de még 2020 türelmi idő volt, azaz még olyan mintha EU lenne és ezáltal vámmentes.

De most eljött 2021, és már most találtam olyanokat akik úgy hirdetik (Amazon és társai) hogy vámot számolnak fel rá, hiába a UK-ból jön.

Viszont több nagy hírportálon is azt olvastam, hogy úgy lett a megállapodás hogy az UK és az EU között MARAD A VÁMMENTESSÉG. Máshol meg csoportokban azt írják, hogy ez is vámolós lesz innentől. Most akkor mi az igazság?

Most is akarnék rendelni egy adagot, szóval jó lenne tudni valami konkrétumot, mert nincs kedvem fizetni állam bácsinak egy fillért sem vámra, épp elég pénzt lop ki a zsebemből a semmire adó címszó alatt. Szóval ha vámos, akkor hanyagolnám innentől a UK-t (sajnos).

2021. jan. 2. 21:46
 1/2 anonim ***** válasza:
74%
Egyelőre nincs változás. Majd júliustól lesz keményítés, akkor gyakorlatilag a nemzetközi kiskereskedelemnek vége, mert mindenre (a 100 Ft-os vacakra is) a magyar ÁFÁt kell majd alkalmazni, akár EU-ból jön, akár nem, így nem éri meg bármit is külföldről rendelni.
2021. jan. 2. 22:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sajnos a "marhák" nem kérdezték meg az "észt" (téged), így hát tették, amit tettek. (Neked meg sajnos ugrott a seftből a haszon egy része.)

Hát, látod, ilyen a világ. De, biztos vagyok benne, hogy annyi ésszel (amennyi neked van), és a szívhez szóló stílusoddal továbbra is meglesz a betevő falatod...

2021. jan. 3. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!