Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik szerint mindenkinek...

Akik szerint mindenkinek programozónak meg vállalkozónak kellene lennie, azok egy takarítók, postások, gyári munkások, mentősök (stb.) nélküli világban akarnak élni?

Figyelt kérdés
milyen hülye logikájuk van már? nem inkább afelé kéne tartani hogy az egyszerűbb munkát végzők is meg tudjanak emberi módon élni?
2020. dec. 26. 13:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nem írtam ilyet.
2021. ápr. 11. 13:25
 22/27 anonim ***** válasza:
7 válasz... "Miért kellene nekem vállalkoznom, ha én például óvónő szeretnék lenni? És miért ne érdemelnék ezért a munkáért ugyanolyan jó megélhetést?"
2021. ápr. 11. 13:35
 23/27 anonim ***** válasza:
Aha. Pont ezért kérdeztem, miért gondolod, hogy a vállalkozók munkája érdemli a legtöbb fizetést. Miért gondolod, hogy az a legnehezebb, legkellemetlenebb.
2021. ápr. 11. 14:00
 24/27 anonim ***** válasza:
Kérlek ugorj vissza a 10 válaszhoz unalmas ugyan azt negyedszerre leírni.
2021. ápr. 11. 14:06
 25/27 anonim ***** válasza:

Ha egy foglalkozásra nehéz embert találni, az nem feltétlenül függ össze a nehézségével. Mondjuk, ha nem fizetik meg elég jól, akkor sem fogják túl sokan választani azt a szakmát.

Gondolom, te vállalkozó vagy. És a vállalkozásról elsősorban az jut eszedbe, hogy nehéz és kellemetlen munka, ezt bizonygatod folyamatosan. Ezért kérdeztem, miért csinálod, ha nem szereted.

Mert, ha szeretek valamit csinálni, arról nem azt gondolom, milyen nehéz, és főleg nem, hogy milyen kellemetlen.

Különben, mivel nem vagyunk egyformák, az is mindenkinek más, hogy mit tart nehéz vagy kellemetlen munkának. Egy nehéz munkát különben lehet szeretni, mert kihívás, jóleső érzést nyújt, ha sikerült jól megcsinálnod. Ez tehát lehet pozitívum is. Ami meg a kellemetlenséget illeti, na az szerintem egyértelműen negatívum. Azt nem lehet szívesen végezni, ami kellemetlen, ezért kell megfizetni azt, aki elvégzi. (Pl. a kukásokat, erről is írtam.)

Végül: ha egytucat négyévessel kellene töltened a napjaidat, mondjuk egy hétig, nem biztos, hogy utána is könnyűnek találnád. Szerintem alig várnád, hogy visszatérhess az adminisztratív tevékenységeidhez. Azt se felejtsd el, hogy az óvónő felelőssége mekkora. Ha valami történne a gyerekeddel az óvodában, azonnal őket tennéd felelőssé! Pedig egy gyerekkel sűrűn történik valami.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az óvónők munkája a legnehezebb, hanem, hogy sok egyéb foglakozás van a vállalkozáson kívül, ami nehéz, felelősségteljes, és főleg szükséges és hasznos, tehát ugyanúgy jól meg kell fizetni.

2021. ápr. 11. 14:23
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vállakozó mint ahogy már irtam... A válalkozokat is te emelted ki. Én csak ugyan azt logikát alkalmaztam rájuk mint bármelyik másik szakmára.

Fárasztó hogy egy egyszerü kérdést nem akkarsz megérteni, és logikátlan dolgokat ismételgetsz. Újra fogalmazom a kedvedért öttödszörre. Miért gondolod hogy jogos a kereslet kinálat helyet mesterségesen meghatározni a fizetéseket??? Egyáltalán mi alapján határoznád meg???

2021. ápr. 11. 14:50
 27/27 anonim ***** válasza:

Hát, ha a társadalmi hasznosság alapján határoznák meg, akkor sokan nem keresnének ennyit!

Erre jó példa ez a koronavírus járvány: akik most otthon vannak és nem tudnak dolgozni, azok munkája nem létfontosságú. Lehet, hogy egyébként hasznos, járványmentes időkben, de nem létfontosságú. Ergo: akik most dolgoznak, azok mind megérdemlik a rendes fizetést.

2021. ápr. 11. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!