Szeretnék aranyt venni, majd évek múltán eladni, tapasztaltak, segítetek pár kérdésben?
-Milyen aranyat éri meg vásárolni?
-Hol tudom ezt megtenni?
-Megéri-e?
-Milyen összegben éri meg venni, és pl 10 év múlva mennyit érne?
-Esetleg egyéb fontos információ
Kérem tényleg csak olyanok írjanak akik nem beszólogatni jönnek.
Értelmes válaszokat előre is köszönöm!
De nem érted, hogy ezt senki nem fogja tudni megmondani?
Már a fogalmazásodon látszik, hogy nagyjából fogalmad sincs, miről kérdezel. Ha befektetni szeretnél, nézz nagyon alaposan utána, mielőtt megteszed. (Az alapos utánanézésen nem a gyakorit értem)
Az arany nem műtárgy, nem nő automatikusan az értéke az idő múlásával.
Tipikusan "menekülő eszköznek" tartják és használják, vagyis akkor nő az értéke ha minden másé csökken, vagy azt gondolják a befektetők hogy csökenni fog.(Nyilván mivel mindenki aranyba akarja fektetni a pénzét, mert azt gondolják így megőrzi majd az értékét.)
Szóval ha sz*r időket jósolsz akkor vegyél aranyat, amúgy felesleges szerintem. Vannak ezzel foglalkozó oldalak, azonosítóval ellátott aranylapokat tudsz venni.
Legalább használnád a goggle-t, kérdező. Ilyenek kapnak szavazati jogot. Ostoba! Ezért nyer mindig a fidesz.
A kiszamolo.hu blogon van egy írás, befektetés aranyba a címe.
Ott minden le van írva.
Hát árat szerintem nem tud senki mondani neked.. Én úgy saccolom ( de ez csak az én véleményem) hogy unciánkénti ára lesz egy év múlva kb 2200 dollár. Több kockázatelemző cég is valahová ide lövi be az árat. Vétel:
1. Fontos ,hogy csak leellenőrizhető forrásból vegyél aranyat ami alatt a befektetési aranyat értem. Lehet lapka, tömb vagy érme is.
2. Aranyat hosszú távra érdemes venni nem pár hónapra
3. Kalkuláld be azt is ami most volt májusban, hogy a karantén miatt sok üzlet nem volt nyitva, hogy el is tudd adni.
4.A tárolásáról is gondoskodni kell!
A Youtubon van fent Klapkával készült riport arannyal kapcsolatban. Érdemes megnézni. Az öreg nagy kópé volt a témában:)
#7 #8
Köszönöm szépen!
#8 Ilyen válaszra vártam, köszönöm:)
#5 Sajnos majd csak pár hónap múlva lesz szavazati jogom, remélem nem kövezel meg érte, hogy már fiatalon van MUNKÁBÓL félretett pénzem, amihez keresem a megfelelő befektetési formát;)
Boldogabb életet kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!