Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináljon az ember hogy...

Mit csináljon az ember hogy ne inflálódjon el a pénze?

Figyelt kérdés
pl ha valaki házra vagy lakásra gyűjt akkor hogy csinálja hogy ne értéktelenedjen el időközben a pénze ha 10 év múlva szeretne csak házat venni , de lekötni nem kötheti a pénzét mert bármikor szüksége lehet rá így a számláján vagy a kertben elásva tárolja?
2020. dec. 20. 13:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%

Vannak inflációkövető állampapírok is, a máp+ fix kamatozású.

#6: ez oké, de egy saját ingatlannál neked is megvan a lehetőséged, hogy eladd az ingatlant másnak, aki meg neked fogja kifizetni "az idők végezetéig az összes bérleti díjat előre".

2020. dec. 20. 16:16
 12/27 anonim ***** válasza:
66%

Én a tudásomba fektetek. Például pár éve csak azért megtanultam németül, hogy kimehessek dolgozni Ausztriába. Egy sima alkalmazotti fizetésből meg tudtam venni az első házamat Budapest agglomerációjában.

A tudás nem inflálódik, ha kész vagy folyamatosan fejlődni. Ahogy egy volt tanárom mondta: "tanuljanak, mert a tudásuk az egyetlen, amit nem vehetnek el Önöktől! Gondoljanak csak bele, hogy amikor Ekvádorban tévedésből áramot vezetnek majd a nagy lábujjukba, milyen jó érzés is lesz ógörögül idézni az Odüsszeiát!"

2020. dec. 20. 16:40
 13/27 anonim ***** válasza:
89%

"A tudás nem inflálódik, ha kész vagy folyamatosan fejlődni."

Ergo a tudás is inflálódik, mint a pénz, ha nem foglalkozol vele, akkor egy idő után alig ér valamit.

Persze, ha folyamatosan fejlődsz, ami ebben az esetben a befektetés szinonímája, akkor szinten tarthatod a tudásod (infláció követő befektetés), vagy meg is növelheted (infláció feletti befektetés)

Jól hangzó bullshitet mondott a tanár, csak egy perc alatt látszik, hogy nem igaz. Néha nem árt gondolkozni

(persze, azt is lehetne mondani, hogy a pénz sem inflálódik, ha inflációt elérő hasznot hozol :D)

2020. dec. 20. 16:44
 14/27 anonim ***** válasza:
39%
Baromság. A tudás csak több lesz. Az inflációt már azzal követi, hogy használod.
2020. dec. 20. 16:47
 15/27 anonim ***** válasza:
86%

14: értem... szóval elég a meglévő tudásom használni, és azzal máris több lesz?

Te figyelj, én ma olyan technológiákkal dolgozom, olyan eszközöket használok, amik nem is léteztek, amikor kikerültem az iskolából.

Ha ma azt a tudást használnám, amit akkor megszereztem, akkor szépen lassan a gyakornokok is leköröznéntek. Ez bizony kőkeményen infláció, pedig napi szinten használhatnám az akkor megszerzett tudásom, csak éppen a kutyának nem kellenék már azzal. Persze, vér profi lennék az akkor megtanultakban, az egy másik kérdés, hogy kinek kell vérprofi kőbaltát használó ember.

Viszont ha fejlesztem a tudásom, naprakészen tartom, akkor megelőzhetem az inflálódását, de ez pont ugyanaz, mint a pénz befektetése.

2020. dec. 20. 16:51
 16/27 anonim ***** válasza:
23%
Nem mondtam, hogy több lesz, hanem hogy követi az inflációt vagyis megőrzi az értékét. Te egyedül vagy ennyire ostoba vagy segít valaki?
2020. dec. 20. 16:58
 17/27 anonim ***** válasza:
80%

16: akkor még egyszer!

Van egy tudásod, mondjuk az amit a diplomád pillanatában megtanultál. Ha használod, akkor nem lesz több, sőt meg sem őrzi az értékét!

Ennyit fel tudsz fogni? Még a leginkább kétkezi munkákban is, ahol relatív lassú a fejlődés rengeteg új technológia jelenik meg, amire 10 éve volt kereslet, arra ma nincs.

Ez eddig így oké?

2020. dec. 20. 17:00
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
#6 Az ne zavarjon, hogy az "előre kifizetett bérleti díjat" bármikor visszaválthatod, ha eladod az ingatlant.
2020. dec. 20. 18:11
 19/27 anonim ***** válasza:
50%

Már miért ne őrizné meg az értékét? Tán elveszi valaki?

Igen, lehet hozzá tanulni, uptodate maradni, de az már plusz.

2020. dec. 20. 18:51
 20/27 anonim ***** válasza:
73%

"... meg azon sem gondolkodik el senki, hogy tényleg annyira kell-e saját ingatlan. Persze mindenki azt szajkózza, hogy más zsebét tömöd a bérleti díjjal,"

Nettó baromság amit beszélsz. Amikor saját lakást veszel, igen, "kitömöd a zsebét" az eladónak, cserébe van saját tulajdonod. Albérletnél is tömöd valaki zsebét, de mit kapsz érte? Semmit, csak azt hogy ott lakhatsz a lakásban, ahonnan kidobnak amint nem fizetsz. Ki kellene verni a fejekből hogy "lakbérlet ugyanaz", mikor ha kifizettél milliókat néhány év alatt lakbérre, majd kitesz a tulaj, akkor ennyi volt, nincs semmid. Míg lakásvásárláskor konkrét vagyonod lesz, maga a lakás, ha költöznél, vissza tudod forgatni nem kevés pénzbe (nagy valószínűséggel nyereséggel, mert mennek fel az ingatlanárak), neadjisten gyerekednek továbbadod majd...

2020. dec. 20. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!