Tényleg lehetséges ingatlant vásárolni részlet fizetésre?
Figyelt kérdés
Érdemes vidéken keresni egy kicsi házat és így megvenni? Ha eladják? És ez esetben csak akkor lesz enyém a lakás ha teljesen kifizettem? Vagy a szerződés megkötéskor már az enyém? a pénzt meg fizetem minden hónapban amíg le nem telik?2020. dec. 15. 17:01
1/8 anonim válasza:
Aki részletre fizet, az övé lesz, telekkönyvezik, de ha nem fizeti ki,
a szerződésben benne lesz, hogy elveszíti a pénzt is az ingatlant is.
2/8 anonim válasza:
Elméletileg lehetséges, gyakorlatilag meg hülye lenne az eladó így eladni a saját lakását.
A kérdéseidre a válasz pedig: Amint megköttetik a szerződés, a vevőé lesz a tulajdon (a papírmunkákat és egyéb kötelezettségeket most nem figyelembe véve), nem csak azután, miután rendezve lett a vételi ár, a pénzt meg nyilván a szerződésben foglalt ütemidők szerint fizetnéd.
3/8 A kérdező kommentje:
Értem köszi, szerintem ha senki nem veszi meg és nem sürgős neki a pénz akkor miért ne? Mondjuk tényleg ritka eset, de volt már rá példa azért állítólag.
2020. dec. 15. 17:24
4/8 anonim válasza:
Példa biztos van rá, de az pénzügyileg sehogy sem kedvező az eladónak. Ha eltekintünk attól, hogy benne van a pakliban a vevő nem fizetése (elég hosszadalmas jogi út, többletköltség, energia, idő, ...), akkor sem szabad megfeledkezni a pénz jelenértékéről: ma 1000 forint sokkal többet ér, mint a holnapi 1000 forint. Tehát nagy valószínűséggel az eladó még akkor is jobban jár, ha egy összegben eladja olcsóbban, mint ha évekig kapja a havi 50000 forintokat, mert 5 év múlva 50000forint sokkal kevesebb, mint a mostani 50000.
5/8 anonim válasza:
Az eladó jobban jár ha kiadja bérbe.
6/8 anonim válasza:
persze.. ezt nevezik lakáshitelnek.... a részletre vásárolt ingatlant.
7/8 anonim válasza:
Törvény nem tiltja, csak józan ész. Rokonok között látom ennek értelmét.
8/8 anonim válasza:
Lehetséges, de normális ember nem adja el így az ingatlant egy vadidegennek. Vidéken inkább üresen állnak a házak jó ideig, de még bérbe se adják idegennek - falumban van egy rakat üres ház -
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!