Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tudtam egy PS5-öt szerezni,300...

Tudtam egy PS5-öt szerezni,300-350.-ért el lehet adni szerintetek?

Figyelt kérdés
Netes hirdetésekben ennyikért láttam és állítólag el is viszik mint a cukrot. Ez a gép szinte vadi új, csak kipróbálva lett pár óra Dark Souls erejéig.

2020. dec. 15. 01:59
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nincs boltom se vagy ilyesmi.
2020. dec. 16. 19:02
 12/16 anonim ***** válasza:
3%
Kit érdekel, van-e boltod? Adózni kell, és kész!
2020. dec. 16. 19:07
 13/16 A kérdező kommentje:
Jó, de nem adótanácsadás volt a kérdés, hanem hogy ennyiért vagy akár többért is eladható-e Magyarországon a cucc? Facebook Marketplace-re tettem fel, de ott csak fikázták eddig a hirdetést. Le is tiltottam a hozzászólásokat. Akit érdekli az tud írni privát üzenetet.
2020. dec. 16. 19:13
 14/16 anonim ***** válasza:
82%

Minek adózzon?

"Megvette, mert azt hitte használni fogja, kicsit játszott vele, de mégse szereti, csak porosodna, inkább eladja"

Az meg, hogy mennyire tartja, az a saját dolga. Árulhatja egymillióért is, csak akkor tényleg kicsi az esélye, hogy megvegyék.

2020. dec. 16. 20:57
 15/16 anonim ***** válasza:
78%

Nem kell adóznia. Saját, használt megunt dolgait, évi 600 ezer Ftig, eladhatja adó nélkül.

Mivel a gép már használt, így ez belefér. Az, hogy többet kér érte, mint amennyiért vette, az az ő dolga, mivel nem 10et árul, csak 1 db-ot.

De akkor egy másik példa, ha nekem van egy designer ruhadarabom, amit még a kezdő tervezőtől potom pénzért vettem, majd, a tervező befut és felértékelődnek a darabjai, akkor ha én 2-3xos áron adom el, mert nem hordom és van aki megveszi, az is üzletszerű? Nem,mivel 1x alkalomról van szó.

Amúgy ez a kérdéskör akkor érdekes, ha az ember vizsgálat alá kerül, mert az adott revizor fogja eldönteni, hogy mi az, ami belefér.

De ha kipróbáltad, nem tetszik és találsz olyan hülyét, aki ennyiért megveszi, csak rajta.

2020. dec. 17. 08:53
 16/16 anonim ***** válasza:
90%

Akkor kellene adóznia, ha 1-nél többet vett volna és üzletszerűen értékesítené a több darabot haszonszerzés miatt.

1 db-ot vett, eladja drágábban.. ezen nincs semmi üzletszerű.. ha viszont meg akarná ismételni, akkor már bizony üzletszerű tevékenységnek minősülne és mind a 2 után kellene adóznia.

2020. dec. 17. 18:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!