Mennyi pénzt lehetne keresni régi Lego szettek (Bionicle, Star Wars stb.) eladásával?
Sajnos meg kellett hoznom a nehéz döntést, el kell adnom csomó régi cuccomat, mivel semmi pénzem nincs már, és sehonnét nem tudok szerezni, a kormány meg ugyanúgy kopasztja rólam az adót mintha milliomos lennék.
Van a melléképületben rengeteg gyerekkori Lego cuccom, vagy 50 Bionicle, Lego Star Wars, Power Miners stb. szettek, meg hasonló dolgok. Ugyan mind bontott és használt, lévén gyerekként ilyesmivel játszottam, akkor még nem befektetésnek vettem mint manapság a Funko figurákat. De az állapotuk 1-2 kivételtől eltekintve jó, összerakhatóak, megvan hozzájuk az eredeti doboz és használati utasítás is. Van pár ami sérült vagy minimálisan hiányos, de nem vészesek. Mondjuk a Bionicle és Lego szetteket is összeszámolva van vagy 70 ilyen Lego játékom. Ha a piacon legolcsóbban adom őket, és ezáltal feltételezzük hogy mind megveszik, akkor ezekkel kb. mennyit lehetne megkeresni? Hat számjegyű összegre lehet esélyem?
Sajnos nagyon nehéz döntés volt mert érzelmileg kötődöm hozzájuk, de nem maradt más választásom mert nincs már miből fizetnem a TB-t meg a többi rablást, pláne magamra költeni nem tudok így semennyit, pedig rengeteg mindent kéne vennem, részben magamnak, részben befektetésnek. De bagóért nem adnám el azt a kamionnyi Legót, amik gyerekkorom emlékei, ezért érdekelne mi a legkisebb összeg amit biztosan lehet ilyennel keresni.
Lépj be legos csoportokba FBon, nézz körül. Semmiképp ne egyben add el.
A Bionicle szerintem szart se ér, a többire lehet kereslet. Főleg a StarWars, de persze nem mindegy, pontosan mikori.
Összeget nem nagyon lehet írni ezek alapján.
Jobban körül kell nézni a piacon. Mindenféle piacon! Egy régi Lego szettet (igaz bontatlan, eredeti állapotában) több mint 200 ezer forintért vettem az ebay-en a fiamnak a nyáron a jó bizonyítványáért!
De az összerakott és hiányos szettek is 50-nél kezdődtek! Nézz szét rendesen az ebay-en, hogy minek mennyi az ára. Lehet ott kellene eladnod...
Szia, a Bricklink.com egy nemzetközi lego piac, látható minden szett, még az egyes építőelemek esetében is, hogy milyen árakon cserélődnek. Tehát az alapján jó közelítéssel be tudod árazni a készleteidet.
Legkönnyebben a sorozatszámuk alapján tudod összekeresgélni őket. Itt pl egy bionicle esetében a price guide. Mutatja, hogy az elmúlt hónapokban milyen árak voltak és hogy jelenleg hány darabot árulnak és mennyiért:
"A Bionicle szerintem szart se ér"
Pont ellenkezőleg, mivel a Lego már évek óta abbahagyta az akciófigura szettek alkatrészeinek gyártását, ezért egyre kevesebb van belőlük forgalomban és ugyan lassan, de nőhet rájuk az igény. A Bionicle rajongótábor még mindig aktív és bizonyos rajongói csoportok még mindig tartanak építési versenyeket.
Némelyik régebbi vagy ritkább figura még használt állapotban is relatíve sokat ér, de ez sok tényezőtől függ. Sajnos közel sem olyan értékesek, mint a bontatlanok, amelyek jelenleg csillagászati árakon mennek. A Bricklink a legjobb forrás a használt modellek eladási árainak belövésére, de a készletek korától, minőségétől, teljességétől függően lehet, hogy könnyebb egy halomban eladni őket, semmint darabonként vagy modellenként.
Én nem ismerem őket valami jól, de van egy Bionicle Nemzetség nevű magyar Facebook csoport, ott lehet kérdezősködni, hogy az építők érdekeltek-e az ilyesmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!