Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jó ötlet így pénzt keresni?...

Jó ötlet így pénzt keresni? Lehet egyáltalán? Túl könnyűnek tűnik, hogy igaz legyen. Tőzsde.

Figyelt kérdés

Van pl. 6 millió forint pénzem a bankban, amire nincs szükségem.

Reggel veszek belőle X db részvényt. Miután megvettem meghirdetem eladásra 100 forinttal többért. Másnap vagy harmadnap, de inkább másnap eladásra kerül.

Ha 3000 db részvényt vettem, akkor az már 300.000 forint. Ha levonom a tranzakció költségét ami kb. 70 ezer forint akkor is kerestem 230.000 forintot a semmivel 1 vagy maximum néhány nap alatt.

2020. dec. 12. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
6 millió forint nem annyira sok pénz, ennyi tőkét nagyon sok ember össze tudna szedni. Ha ez így működne, akkor mindenki ezt csinálná és senki nem dolgozna 8 órába.
2020. dec. 12. 10:03
 2/10 A kérdező kommentje:

És nem így működik?

Hol a hiba?!

2020. dec. 12. 10:17
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

Hol a hiba?

Ott, hogy senki sem jós. Szóval lehet, hogy eladod a részvényt némileg drágábban, aztán olyat veszel helyette, amelynek hónapokig csökken az értéke, vagy túl későn kapcsolsz, és már nem tudod eladni, amikor jó lenne.

Tény, hogy hozzáértéssel, jólértesültséggel és a piac folyamatos figyelésével lehet belőle sok pénzt csinálni (amihez szintén kell sok pénz, hiszen limitált a haszon egy-egy tranzakción). Vagyis nagy nyereséghez sokat is kell kockáztatni.

Lehet nyereségesen csinálni félprofin is, de az igazi vagyonokhoz nagypályás játékossá kell válni.

2020. dec. 12. 10:23
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Ott a hiba, hogy nem adod el 100 ftal többért.
2020. dec. 12. 10:24
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
Na igen, azzal az eshetőséggel pl nem számolsz ha nem tudod eladni 100Ft-tal többért, sőt ki tudja meddig csak kevesebbért?
2020. dec. 12. 10:31
 6/10 anonim ***** válasza:
62%

"Reggel veszek belőle X db részvényt. Miután megvettem meghirdetem eladásra 100 forinttal többért. Másnap vagy harmadnap, de inkább másnap eladásra kerül."

Itt a hiba, mert ez nem így működik. Lehet, hogy akár fél évig is "oldalazni" fog, azaz nem nagyon változik az ára, csak 5-10 ft-okat, mint pl csinálta az euro hosszú ideig (igen, tudom, az euró nem részvény, csak példa)

Meg itt is van egy kis hiba:

"Miután megvettem meghirdetem eladásra 100 forinttal többért."

Nézzünk egy példát: megveszel mondjuk egy OTP részvényt 11.200 ft-ért. Vétel legyen mondjuk 150 ft (kötési díj) eladás megint annyi, azaz 300 ft-ba került neked a részvény vétele-eladása. Ha ment 100 ft-ot a részvény, akkor ezzel máris vesztettél 200 ft-ot.

Szóval ezzel a költséggel bár számoltál, de nem jól.

2020. dec. 12. 11:23
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

6 millióból vettél 3000részvényt, az 2000Ft/részvény.

100Ft-ot akarsz rajta keresni, az 5%-os elmozdulás, ha a költségeket is ki kell termelni, akkor 7-8%.

A 7-8%-os növekedés az nagyon nem 1-2 nap. Ritkán nyilván előfordul, de nem jellemző.

Aztán az a részvény, ami pár nap alatt tud 7%-ot emelkedni, az tud esni is ugyanennyit. Ha megveszed felmegy 1%-ot, aztán esik 5-öt, akkor már 10%-ot kéne emelkednie, hogy te a kitűzött profittal szállj ki. Hetekig, hónapokig ülhetsz benne, vagy jóval tovább akár.

Amit én mondani akarok, hogy ez nem ennyire egyszerű, hogy megveszem és 3 nap alatt keresek 3-5%-ot. Az egy hónapban 30% alsóhangon :P

De én egyáltalán nem akarlak erről lebeszélni, szerintem érdemes a tőzsdével megismerkedni.

Olvass el pár könyvet, 5ezer kerül egy könyv, ennyit semmiképp ne sajnálj rá.

Aztán vágj bele, kezd el csinálni. A gyakorlati tapasztalatot semmi nem pótolja. Amikor már benne vagy, és a saját pénzed értéke változik napról-napra akkor fogod érezni, hogy ez kell-e neked vagy sem.

Ma az internet korában baromi sokkal egyszerűbb elkezdeni tőzsdézni, hogy 5-10 éve.

2020. dec. 12. 12:11
 8/10 anonim ***** válasza:
61%

7-es nagyon jókat írt, csatlakozom még annyi tanáccsal hozzá, hogy SOHA ne tedd az egész pénzedet a tőzsdére: csak "játszópénzt" használj - olyant, ami nem fáj, ha esetleg az egészet elveszted.

Aztán még valami: ha az egész pénzedet egy részvénybe fekteted, akkor vagy bejön, vagy nem - lehet, hogy elbukod az összeset. Tudok olyan részvényt, ami 90 %-ot ment mínuszban, a válság idején.

2020. dec. 12. 13:02
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
Nekem csak egy gondolatom lenne, ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában nem igaz. Ebben a szellemben kezdj neki a tőzsdének is.
2020. dec. 12. 13:31
 10/10 anonim ***** válasza:

"Miután megvettem meghirdetem eladásra 100 forinttal többért."

Perszeeeeee.

Közben a tőzsdén meg esett az árfolyama 200 forintot. Ki az a barom, aki nem a tőzsdén 200-zal olcsóbban, hanem mostmár 300 forint felárral nálad veszi meg???

2020. dec. 12. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!