Kinek milyen bevált módszere van arra hogy a pénzügyeit kordába tudja tartani mindennap anélkül,hogy fognà a fejét hogy “hova ment el a pénz”?
Gondolok pl a klasszikus kockàs füzetre,vagy a telefonba való beírásra mindig,amikor költünk,de mivel ez életszerűtlen számomrahogy mindig,minden kiadásomat feltudjam anélkül jegyezni hogy elfelejteném,ezért gondoltam megkérdezem hogy ki hogyan kezeli az életének ezt a részet.
Minden normális kommentet,segítséget köszönök előre is!:)
Én tudom az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy havonta mekkora összegből tudok megélni úgy, hogy ne érezzem magam csórónak, de azért túl bő lére se eresszek semmit... Az összes többit még aznap átutalom megtakarítási számlára, amikor megkapom a fizetésem. El is felejtem, hogy létezik.
A megtakarításom nem azért van, hogy ebből éljek, így már viszonylag könnyű, hiszen számszerűen látom, hogy erre a hónapra pl. 200 ezer forintom van (most mondtam valamit), ebből kell állnom minden kiadásomat és költésemet. Ha elfogy, akkor több nincs, ennyi. Vagy összekaparom az aprót a zsebekből, vagy felkopik az állam, vagy megtanulom beosztani a pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!