Ha a sheinről rendelek, megvámolják?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék rendelni a sheinről, pontosan kb nyolcvan dollár értékben. Sok helyen azt olvastam, hogy a Kínaiak alapból kevesebb árat írnak a csomagra, hogy ne vámolják, vagy ha megjegyzésekhez odaírja a rendelő, hogy kevesebbet írjanak rá, nem lesz baj. Viszont én tartok attól, hogy emiatt megbüntethetnek, vagy valami ilyesmit. Ha valakinek van tapasztalata, légyszi segítsen, előre is nagyon köszönöm.2020. dec. 10. 13:05
1/1 anonim válasza:
Nekem volt egy rendelésem a Shein-ről 50 dollár körül, azt nem vámolták meg.
Megbüntetni nem fognak téged azért, hogy az eladó milyen értéket tüntet fel. A legrosszabb, ami történhet, hogy bekérik az igazolást a vásárlásról, és ki kell fizetned a 27% ÁFA-t és a posta 3500 Ft-os vámügynöki díját.
Ha nagyobb értékben rendelsz EU-n kívülről, mindig kalkuláld bele, hogy ez megtörténhet. Ha nem, akkor örülj neki.
Aztán jövőre július 1-től ez is megváltozik, mert az EU eltörli a 22 euró alatti rendelések ÁFA és vámmentességét, és minden EU-n kívülről érkező csomag vámeljárás alá kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!