Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha a sheinről rendelek,...

Ha a sheinről rendelek, megvámolják?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék rendelni a sheinről, pontosan kb nyolcvan dollár értékben. Sok helyen azt olvastam, hogy a Kínaiak alapból kevesebb árat írnak a csomagra, hogy ne vámolják, vagy ha megjegyzésekhez odaírja a rendelő, hogy kevesebbet írjanak rá, nem lesz baj. Viszont én tartok attól, hogy emiatt megbüntethetnek, vagy valami ilyesmit. Ha valakinek van tapasztalata, légyszi segítsen, előre is nagyon köszönöm.

2020. dec. 10. 13:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy rendelésem a Shein-ről 50 dollár körül, azt nem vámolták meg.

Megbüntetni nem fognak téged azért, hogy az eladó milyen értéket tüntet fel. A legrosszabb, ami történhet, hogy bekérik az igazolást a vásárlásról, és ki kell fizetned a 27% ÁFA-t és a posta 3500 Ft-os vámügynöki díját.

Ha nagyobb értékben rendelsz EU-n kívülről, mindig kalkuláld bele, hogy ez megtörténhet. Ha nem, akkor örülj neki.

Aztán jövőre július 1-től ez is megváltozik, mert az EU eltörli a 22 euró alatti rendelések ÁFA és vámmentességét, és minden EU-n kívülről érkező csomag vámeljárás alá kerül.

2020. dec. 10. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!