Próbaidő alatt felmondás, lehet e-mailen elküldeni, vagy muszáj fizikailag odaadni főnöknek a papírt?
A kérdés az lenne, hogy ha írok kézzel (vagy nyomtatok egy papírt majd azt aláírom, és lefotózom) egy papírt a felmondásról és aláírom, elég ha emailen elküldöm a főnöknek
vagy mindenféleképp személyesen, fizikai formában oda kell azt adni?
E-mailen el lehet intézni? (lefotózom az aláírt papírost és a fotót küldöm)
Próbaidőn vagyok de nagyon nem jött be a hely...
Mit okoskodsz?
Te magad idézed a jogszabályt a kézbesítési velelemrol... 😁
Továbbra is kérdés:
Milyen joghatrany érheti a munkavallalot, ha nem fogadja el a felmondasat próbaidő alatt a munkáltató? 🤔
Segitek: semmilyen.
11-es! Te tényleg nem tudsz olvasni?
Postai küldemény... -> kézbesítési vélelem...
"ha nem fogadja el a felmondasat próbaidő alatt a munkáltató?"
A másik hülyeséged, mivel olyan nincs, hogy egy felmondást a munkáltató nem fogad el. A felmondás egy egyoldalú jognyilatkozat, nem kell a másik fél beleegyezése. Abban a pillanatban, amikor a felmondást "közlik" (közlés elfogadott módját már megkaptad az MT idézésével), joghatást vált ki. Ezért nem mindegy, hogy mikor közlöd, és pontosan ezért nem árt azt tudni bizonyítani utólag sem.
Én ezzel kapcsolatban már mindent leírtam, sajnálom, ha értetlen vagy, az a Te problémád.
Nem kell, hogy reagálj rá, mert már nem követem a kérdést.
Én segítő szándékkal írtam, amit írtam, nem kötözködésnek. Az, hogy Te ezt nem fogadod el, legyen a Te bajod. Nálam nem "szokásjog" alapján szüntetünk meg jogviszonyokat, hanem követjük a törvény előírásait.
Az, hogy más fityfiritty munkáltatók, akiknek munkajogi ismeretük szinte egyenlő a nullával, bevállalnak sok mindent, az az Ő dolguk. Adott esetben az Ő bajuk is lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!