Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha idegen rossz helyre szallit...

Ha idegen rossz helyre szallitja ki a posta a csomagom,es idegen veszi at, es megtartja maganak,tudok valamit tenni?

Figyelt kérdés
Anyukam feladott a cimunkre egy kb 30 ezer ft erteku csomagot. O maga megcimezte jol a dobozt,viszont hazaerve latta,hogy a papiron,amit kapott, elirtak a hazszamot,ezert valszeg rosszat ragaszthattak ra... Egybol vissza is hivta a postat,ahol elvileg pont azzal a novel beszelt,aki ezt elrontotta,es azt mondta,maris atirja a jo cimre. Mar tobbszor adott fel ugyan ilyen modon csomagot,masnap reggelre mar megerkezett idaig mindig. Viszont ma van a masodik nap,es meg mindig semmi hir a csomagrol... Ha netan atvette valaki a rossz cimen,tudunk valamit tenni? Aggodok,mert a postasok eleg erdekesek errefele. Egyszer pl egy idegen no nevere hozott nekunk csomagot,mondtuk,hogy nem lakik itt olyan,de eroskodott,hogy marpedig ide szol. Atvettuk,de szerencsere kideritettuk,hogy szembeszomszedunke a csomag,illetve ha nem tudtuk volna kideriteni,nyilvan postat ertesitettuk volna,nem tartjuk meg a csomagot... Ra 2 hetre ugyan azoknak jott level,szinten a mi postaladankban hevert... Illetve egy rossmannos rendelest,amit a posta szallit ki, akkor hoztak,mikor epp senki nem volt otthon, ezert mindenfele jelzes nelkul,lerakta az ajto ele,es elhuzott a futar.
2020. dec. 9. 13:12
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
A posta honlapján van nyomkövetés, a csomagszám alapján meg tudjátok nézni hogy hol jár, mi van vele.
2020. dec. 9. 13:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Este tudom csak meg a csomagszamot,az lesz az elso... De ha azt latom,hogy kezbesitve van,agyverzest kapok. 😅
2020. dec. 9. 14:04
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
A helyedben még nem kezdenék el aggódni - baromi sok csomagja van most a postának: a karácsonyi csúcsforgalom már beindult, viszont még a Béack Friday megrendelések is úton vannak, így alig győzik szállítani. Annyira, hogy most már szombaton is van kézbesítés, egészen karácsonyig.
2020. dec. 9. 14:18
 4/10 anonim ***** válasza:
44%

Drágám, miért a nyomorék, dillettáns postát használjátok?

A GLS nagyon megbízható!

2020. dec. 9. 14:18
 5/10 anonim ***** válasza:
10%

Hát mondjuk én meg a GLS-ről tudnék mesélni, 4-es, de nem az volt a kérdés, hogy milyen futárt használjon a kérdező.

Kérdező, ahogy 1-es is írta, a nyomkövetést megnézve látod, hol jár a csomagod. Elvileg, ha azon címen nincs olyan nevű ember, akkor a futár visszaviszi a csomagot a postára.

2020. dec. 9. 14:22
 6/10 anonim ***** válasza:
43%

Köszi, te is nagyon okosat tettél hozzá az én ekézésemmel.

A kérdezőnek sokadjára van gondja a postával, nyílván mert jóindulatú és segítőkész vagyok, ezért ajánlok olyat amivel nekem heti szinten sincs soha gondom.

2020. dec. 9. 14:26
 7/10 anonim ***** válasza:
40%
Maradjunk annyiban hogy a GLS és az MPL ég és föld.
2020. dec. 9. 14:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Az a baj emberek, hogy nem ti döntitek el a legtöbb esetben, hogy kivel szállítják, hanem a bolt. Egy két helyen van csak ahol két futár közt tudsz választani. Remélem megjött. Mármint a csomag :)

egyébként engem is fel....szott a GLS nemrég, össze vissza küldtek több csomagszámot is egy csomaghoz és amikor kértem a szállítást, hogy tegyék át, akkor is jött email, hogy szállítják másnap. Fel kellett hívnom őket. Mondtam, hogy átraktam a szállítást, de mégis jött email, hogy holnap szállítják. A válasz az volt, azt csak úgy küldte a rendszer, de a kért időpontban fogják szállítani. Arra viszont nem tudott felelni, hogy miért kétszer kaptam értesítőt két csomagszámmal. Tök fejetlenség volt az egész.

2020. dec. 21. 13:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Vegulis anyukam elment a postara, odaadtak neki az uj szamrol a papirt,vagy micsodat,nyugtat, arra a szamra is rakerestem,es annyit lattam,hogy elvileg 1x megprobaltak kiszallitani (vegig 2en is itthon voltunk,senki sem csongetett/kopogott,illetve parom telefonszama is rajta volt a dobozon,megcsak nem is hivtak,hogy hol vagyunk) es mar postan atveheto... Parom elment erte,es elotte egy bacsi pont arrol panaszkodott,hogy a csomagjat nem is probaltak kiszallitani,o is varta,de nem ment futar hozza sem. Mutatta a pult mogott levo emberke,hogy hol tud panaszt tenni,hat egy egesz sor allt ott,fel oraval zaras elott. Ugy latszik nem volt kedvuk dolgozni az itteni futaroknak. Meg amugy is ugy tudom,hogy minimum 2 probalkozas utan teszik letetbe a csomagot,bar lehet en nem tudom jol. A lenyeg,hogy megvan,es nem vette at senki vadidegen. 😁
2020. dec. 21. 14:28
 10/10 anonim ***** válasza:

"...es mar postan atveheto... Parom elment erte"

Hát épp ezt írtam az 5-ös válaszomban, hogy elvileg a futár visszaviszi a postára - ehhez képest mégis jól le lettem húzva.

Ha meg a GLS miatt húztatok le, akkor leírom: nemrég egy kis könyv csomagom érkezett, a futár felcsenget, mondja, hogy csomagom jött, menjek le érte. Mondom neki, hogy le vagyok százalékolva a lábammal, csak egyesével tudok menni a lépcsőn - lift nincs. Mondja, jó megvár - fel nem hozta volna egy csudának sem, pedig akartam neki adni borravalót.

No, lementem (min 3 perc volt, mire leértem), közben a lépcsőházban találkoztam egy harmadik emeleti lakóval, aki szintén egy csomaggal a kezében már jött felfelé - kiderült, a futár neki is hozott csomagot.

Leértem, ezek után kiderült, a futár kényelmesen ült és cigizett a kocsijában, kiderült, hogy már aláírta a nevemben a csomagot és ezek után kaptam egy KISZAKADT borítékos csomagot (szerencsére a könyvnek nem volt baja).

Szóval védjétek csak a GLS-t - lehet, hogy normális cég, de én nem ezt tapasztaltam. Ja, és a futár ezek után természetesen NEM KAPOTT. borravalót.

2020. dec. 21. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!