A pyrobox.sk nevű oldalról érdemes tűzijátékot rendelni?
Nézzük a tényeket. Volt olyan ügy hogy számlaadás végett a Bombashop ami egy külföldi cég indult eljárás. Ők futárral szálíttatak és pátárda is volt a választékban. A külföldi hatóságok átadták azon emberek névsorát más ország hatóságainak akik vásároltak. Megkerestek magyar vevőket is ezáltal a magyar hatóságok. Senkit nem büntettek meg sem a szállítás kapcsán a vevők közűl, sem azért mert esetleg illegálisat vett Beni Pyro szerint.
Aztán voltak olyan ügyek a Funke lány ahol külföldi csomagküldős rendelés volt. Vagy egy youtubeos srás aki ekopirós rendelésnél kapott egy petárdát ajándékba és nem esett le neki hogy meg kéne néznie hogy ismeretlen eszköz és hogy mi az? És nem kézben tartva elműködtetni. Őket sem büntették meg sem a szállításért, sem másért.
F3 esetén lehet elméletileg gond ha előbb birtoklod mint december 28-31. De hazai magyar webshopok személyes szállítással is leküldik előbb internetes rendelésnél. A petárda megint szürke zóna mivel P1 és T1 technikai kategóriában mint hang és fényjelző, stb termékek kategóriában vannak legális dolgok. Viszont PT2 kategóriában magyarországon nem legális!
Aztán ott van az a tény is hogy egyesek szeretnék beijeszteni törvények kiforgatásával az esetleges rendelőket. Ide tartozik az is amit felhoztál kérdező. Ezért kiforgatják a dolgokat, és olyanokkal riaszgatnak amik soha meg sem történtet. Ehhez vegyük hozzá hogy sokan nem jogi szakértők. Szóval nyers tényekből induljunk ki.
Szerintem kedves kérdező , az ahonnan te rendeltél jól át--- :D
380 as árfolyammal...
Ne higgy el mindent amit a videósok dumálnak , nagy videós , annyira nagy hogy valszeg kap egy kis plusszt azért hogy a pyroboxot jó , a többit meg rossz színben tüntesse föl , és hoppá , hát az egyik hirtelen már illegálisan szállít , mily csoda :D
Hidd el , ha illegálisan szállítanának , nem működnének több országba való szállítással és több nyelvű weboldallal , már évek óta.
A pyrobox ról én viszont sosem hallotam.
Mondjuk én előbb bízok a csehekben és az ő piromániásaikban mintsem a szlovákokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!