Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Anyukám nevére akarom íratni...

Anyukám nevére akarom íratni a házat, ez milyen költségekkel jár?

Figyelt kérdés
Jelenleg az én nevemen van, de félek, hogy a családom ki akar semmizni, most hogy 18éves lettem. Ezért jobbnak látom, ha átiratom anyukám nevére, mert Ő az egyetlen, aki nem akar rosszat nekem.
2010. aug. 11. 12:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezek szerint te tudod magadról, hogy te is ki akarod semmizni még anyádat is, különben nem szabadulnál meg attól, ami egyedül nálad van biztonságban. Én csak azt mondom, hogy ne írasd át, a te neveden jól van.
2010. aug. 11. 13:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Ajándékozási illetéket kell fizetnetek. Ez az esetetekben 5% lesz, azaz egy 10 milliós lakásnál 500ezer Ft-ot kell kifizetnie édesanyádnak.

Egyébként hogyan tudnának kisemmizni? Amúgy ha átiratod anyukád nevére a lakást és ővele történik valami, akkor a testvéreiddel kell majd osztoznod azon a lakáson, ami korábban a tiéd volt. Szerintem nem ez a legjobb megoldás.

2010. aug. 11. 13:14
 3/8 A kérdező kommentje:

Hé anyunak mért ártanék?

Engem bevettek egy cégbe, és nem szeretném, hogy elvegyék a házat, ha az csődbe megy.

Nincsen testvérem, anyukámmal ketten élünk, de arra nem is gondolok, hogy vele történik valami!!!!

2010. aug. 11. 13:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Második köszi az infókat.
2010. aug. 11. 13:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Senkinek a házát nem veszik el, ha a cége csődbe megy.

Csak akkor, ha egy hitel fedezetéül, jelzálogot jegyeztek be a házra.

Akkor viszont a hitelező beleegyezése nélkül nem is irathatod át senki nevére.

2010. aug. 11. 14:13
 6/8 A kérdező kommentje:
Na ez jó hír, köszönöm, csak nagyon megijedtem, mert zűrök vannak.
2010. aug. 11. 14:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha beltag egy bt-ben, és tartozásuk van, rámehet a ház. Ha kft-ben vagy, akkor csak a bevitt összeg erejéig. Ne irass át soha semmit a saját nevedről másokéra, csak akkor, ha tényleg ez az utolsó lehetőség.
2010. aug. 13. 00:57
 8/8 A kérdező kommentje:
értem köszönöm
2010. aug. 20. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!