Abból lehet baj, ha egy privát számot felveszek?
Sziasztok.
Ma felhívott egy privát szám, mondom jó, felveszem, mi bajom lehet belőle, biztos valami fontos.
Beleszólt egy nő, hogy valaki belément, köszöni szépen, hogy a cetlit otthagytam a számommal a szélvédőn, milyen jó arc vagyok. Nyilván nem történt ilyen, mondom rossz számot hívott. Erre felháborodott, mondom jó, viszhall. Bár utólag kicsit sajnálom, szívesen beszélgettem volna még vele.
Viszont a kérdés az, hogy ebből egyébként lehet bármi baj, hogy privát számot veszek fel? Gondolok arra, hogy valami adatot lop (bár nem tudom, hogy), vagy valami.
Előre is köszi a válaszokat! :)
Akkor már kicsit sajnálom, hogy letettem. :'D
Köszi szépen a választ!
"Beleszólt egy nő, hogy valaki belément, köszöni szépen, hogy a cetlit otthagytam a számommal a szélvédőn, milyen jó arc vagyok."
Khmmm...
Az én elgondolásom a következő: valaki lehet tényleg belement a nő autójába és odaírt egy kamu telefonszámot - vagy elrontotta, nem olvasható jól, stb. - de még az is lehet, hogy Téged akart bosszantani valaki.
Viszont ha tényleg belement valaki a nő kocsijába és a Te számod van megadva, akkor nem kizárt, hogy a nő még hívni fog.
Nekem eleve úgy van beállítva a telefonom, hogy a rejtett számról érkező hívásokat alapból elutasítsa. Ezt minden telefonon be lehet állítani valahol, guglizz rá, hogy hogyan tudod beállítani.
És akkor annyi, semmi értesítést nem is kapsz arról, ha éppen ilyen számról próbáltak hívni, a telefonod alapból lenyomja, jónapot, viszlát.
Nem kell a világ összes marhájával foglalkozni, ha valaki akar valamit, akkor vállalja az azonosító adatait, ha meg nem, akkor menjen a pcsába.
3/4:
Az első gondolatom nekem is ez volt, de miután megnéztem, ez a privát szám már többször is hívott, szóval itt teljesen más dolog lehet a háttérben.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Ez egy ezer éves idiótaság, hogy "nem szabad felvenni a privát számot". Semmi nem történhet.
Ez egyébként az ilyen suttyó proletárok hülyesége, hogy annyira nagy embernek hiszik magukat (s közben a dohányboltban dolgozik), hogy "én ugyan nem veszem fel, majd felhív rendes számró' akkó' ".
Vedd fel, kérdezed meg ki az, és miért hív privát számról, lehet, hogy csak úgy maradt neki a beállítás.
7-es, Te viszont azonnal ki is állítottad magadról a bizonyítványt :D
Egyrészt a stílusod erősen hagy maga után kívánni valót - tudod, nem rúgunk a másikba ok nélkül: "az ilyen suttyó proletárok hülyesége..."
Másrészt legalább a kérdést elolvasnád normálisan:"
Ma felhívott egy privát szám, mondom jó, felveszem, mi bajom lehet belőle, biztos valami fontos.
Beleszólt egy nő,..."
FELVETTE A TELEFONT A KÉRDEZŐ, el is mondta a nő, amit akart - nem az volt a kérdés, hogy miért hívta privát számról, hanem az, hogy lehet-e neki ebből baja?
(én már válaszoltam, azért nem írtam most arra semmit)
Nem tudom, hogy egy kérdést nézünk-e, de én úgy látom, hogy a kérdező azt kérdezte, hogy "... a kérdés az, hogy ebből egyébként lehet bármi baj, hogy privát számot veszek fel?".
Én nem tudom, hogy te mire válaszoltál, de én arra amit a kérdező kérdezett.
A többi körítés meg sztorizás.
Nem érdekel mit gondolsz a stílusomról. Ez tény. Értelmes ember felveszi a telefonját és megkérdezi, hogy ki keresi. Általában a túl átlagos emberek ülnek ilyen nagy lovon, hogy "ő bizony fel nem veszi".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!