Mit tegyek, ha nincs munkám, de személyi kölcsönre lenne szükségem?
Keresel munkát elsősorban.
Nem fognak neked személyikölcsönt adni, ha nincs igazolható jövedelmed.
Gondolom nem akarsz eladósodni egy költözés miatt.
A legközelebbi város meg 100 kilométerre van és busz se jár a faluban?
Mi a végzettséged? Mihez értesz?
Amúgy fordítva gondolodsz. Először munkát kell keresned és utána gondoskodni a lakhatásról (ami akár szolgálati lakás is lehet, ha olyan a munkahely). Azért kár egy újabb hitelt felvenni, hogy elköltözz egy helyre, ahol nem is biztos, hogy lesz munkahelyed (ráadásul a bank nem fog hitelezni neked így).
Nem fognak neked kölcsönt adni, kár erről beszélni.
A bankot baromira nem érdekli, hogy te állhatsz, vagy nem állhatsz az utcán az első fizetésig, őket az érdekli, hogy ha nem fizeted a törlesztőrészleteket, akkor akár végrehajtóval be tudják-e rajtad hajtani a teljes tartozást. A bank nem egy szociális intézmény.
Még nekem se adtak volna kölcsön mikor nem volt munkám, pedig nekem még ingatlanok is voltak a nevemre íratva annak idején öröklési szempontból (ezek miatt nem kaphattam szociális segélyt sem, mert nem voltam vagyontalan, mondták, adjam el aztán éljek abból).
De a bank meg nem is ingatlaniroda, hogy a ki tudja mennyire eladható ingatlanjaid árverezésével foglalkozzon.
Nekik havi rendszeres jövedelem kell a kölcsönre biztosítékként, és az se úgy, hogy bementél valahova és felvettek, hanem csak akkor fogadják el, ha az már legalább 3, vagy 6 hónapja érkezik a számládra.
Az, hogy mennyit adnak, az meg a fizetésed nagyságától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!