500. 000 Ft személyi kölcsönre lenne szükségem. Lehet valahol felvenni rövid futamidőre?
Ennyiből nem tudjuk megmondani, hogy kaphatnál-e?
A fizetés max 50%-át lehet terhelni kölcsönre, hitelre.
Azt sem tudjuk, hogy a lakáshitelhez a házastárs adóstársként be van-e vonva vagy sem?
Az meg nem tudom, miért probléma, hogy 36 hónapra lehet felvenni - max hamarabb visszafizeted... Mondjuk azt azért érdemes előtte a banknál feltérképezni, hogy ilyen esetben hogy, s mint?
Azt ugye tudod, hogy a személyi kölcsönnek kb. 20 %-os kamata van? 500 ezerre min. 600.000 ezret kell visszafizetned.
Nem lenne okosabb mégis a megtakarításhoz nyúlni? Azzal azért csak nem buksz 100 ezer ft-ot...?
Cofidis
500ezret feltudsz ugy venni, hogy van egy minimum torlesztoje, amibe ugye van x resz kamat x resz tőkerész. Ha te azon felul fizetsz be, azt rogton a tokereszbol vonjak le, arra kamatot már nem vonnak le maguknak.Ez a rullírozo szemelyi kolcson. Kesobb (be kell telefonalni) ujra igenybe tudod venni a már befizetett tőkerészt.
"Megtakarításhoz nem szeretnék nyúlni"
Pedig ha igazán okos megoldást akarsz, akkor átgondolod újra. Gondolj bele, ha az 500 ezer forint megtakarítás hozama meghaladja a hitel kamatát és egyéb költségeit akkor érdemes hitelt felvenni. Szerinted ez a helyzet? Aligha.
Senki nem mondta, hogy egyszerű - direkt visszaolvastam és mindkét hozzászólásban csak KÉRDÉSként vetődik fel, hogy nem lenne-e célszerűbb mégis a megtakarításhoz nyúlni.
Ennek ellenére úgy látom, többen is azzal élvezkedtek, hogy jó alaposan lehúzták a segíteni szándékozókat (ha jól sejtem, tán a kérdezővel egyetemben)
Ilyenkor jól egy is megy a kedve az embernek, hogy segítsen :-(
Az az igazság, hogy jelenleg is van minimum 3 kérdés itt az üzlet és pénzügyekben, amire tudom a választ, de már belefáradtam, hogy ha segítek, állandóan lehúznak, belekötnek abba, amit írok. (pedig zárójelben mondom, hogy kb. 1 éve első ill. néha 2.-ik vagyok (hasznos válasszal) az üzlet és pénzügyek rovatban - tehát azért nagy hülyeségeket nem írok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!