Pocik kérdése:
Egy cégtől szeretnék árut venni kiszállítással, előre kell fizetni de nem webáruházon keresztül. Hogyan tudom ellenőrizni hogy nem-e valami átverés és ténylegesen megkapom az árut? Adószáma, címe, cégnév, weboldal megvan.
Figyelt kérdés
Címen nem találtam őket telefont csak angolul beszélő ember veszi fel. Állítólag a tulaj magyar.2020. nov. 13. 22:05
1/8 anonim válasza:
Érdemes megnézni a cégkivonatát, beszámolóját. Google térképen megnézheted a címet. De az gyanus, hogy nem beszéltek magyarul. Mi az adószáma?
2/8 A kérdező kommentje:
Adószám 13085399
Térkép nem találja a címet, helyszínen voltam, én se találtam meg.
2020. nov. 13. 22:13
3/8 anonim válasza:
Ahogy látom a cég eddig alvó cég volt 2019 ben kezdett működni. A 2019es beszámolója alapján közepesnél nagyobb kockázatúnak mondanám. Mondasz még egy weboldal címet és egy számlaszámot ahova utalni kellene?
4/8 A kérdező kommentje:
www.pellethungarykft.com
Szamlaszamot nem tudok, odáig még nem jutottunk el
2020. nov. 13. 22:34
5/8 anonim válasza:
Amit én látok, az alapján nem utalnék előre: Az ügyvezető egy 22 éves srác, a magyar honlapjuk (pellet.hu) nem működik rendesen, a külföldi .com-os oldal ránézésre rendben van, de furcsa, hogy nem tudsz magyarul elérni senkit. Nem biztos, hogy átverés és ez csak az én véleményem, de én nem fizetnék nekik előre.
6/8 A kérdező kommentje:
Furcsa az is hogy a cimukön nem találni céget, irodát, bármit.
Köszönöm, sokat segítettél!
2020. nov. 13. 23:03
7/8 anonim válasza:
Nem értem a problémát.
Akarsz vásárolni ettől a cégtől terméket. Megrendeled, kapsz egy előlegbekérőt/számlát elektronikusan. Ezt kifizeted és kapod a cuccot.
Ha nem kapod, akkor mehetsz és kérheted vissza a pénzedet.
Gondolom nem milliókról van szó, max néhány tízezer forintról.
Arra figyelj, hogy számlára fizess csak, és az elektronikus legyen.
Ha nagyon bizalmatlan vagy, rendelj egy kisebb mennyiséget próbából.
8/8 A kérdező kommentje:
A lehető legkisebb mennyiséget rendelem, 1.300.000 Ft től van szó és nincs hova menni visszatérni a pénzt mivel az általuk megadott címen nem találtam semmit
2020. nov. 14. 17:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!