Mitől nő a bitcoin?

Figyelt kérdés
2020. nov. 6. 14:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Attól, hogy folyamatosan deflálódik és meghatározott darab áll rendelkezésre 21 millió amiból a a készítőnél Satoshinál 1,1 millió van amihez még mindig nem nyúlt hozzá. Még ezzel ellentétben a FIAT pénz mint pl a US dollár folyamatosan inflálódik, évről évre veszít az értékéből, ha megnézed az US államadóságot akkor láthatod, hogy mennyire hatalmas, [link] és 4 év múlva majdnem a duplája lesz az adóság! Ez fenntarthatatlan, ezért az emberek menekítik a pénzüket aranyba vagy cryptoba.
2020. nov. 6. 14:57
 2/21 anonim ***** válasza:
Elmagyaráznád 1-es, hogy 2018 és 2019 között miért veszített az értékéből a bitcoin drasztikusan? Mi volt más, mint ma?
2020. nov. 6. 15:00
 3/21 A kérdező kommentje:
Igen en is erre ertem a kerdest, hogy most mitől nő?
2020. nov. 6. 15:12
 4/21 A kérdező kommentje:
Amugy kettes szerintem az egy lufi volt
2020. nov. 6. 15:13
 5/21 anonim ***** válasza:
40%

Szeretném leszögezni az elején, hogy nem vagyok pénzügyi elemző, ebből kifolyólag a véleményem nem számít pénzügyi tanácsadásnak.

Én személyszerint úgy látom, hogy a bitcoin pont úgy működik ahogy kell. Ha jól emlékszem felment 18 000$-ig aztán bezuhant. Aztán itt voltak sokan akik lufiztak meg nyomták a hülyeségeket. Éppne amiben élünk az egy nagy lufi. Egy piacot a kereslet és a kínálat határoz meg, ezzel szerintem nem mondok újat, a bitcoin esetében eléggé nagy mozgások történtek, talán azért mert próbálják belőni az árát, vagy mert a bitcoin bálnák mozgatták így. De szerintem nem is ez a lényeg, a lényeg az, hogy hatalmas tőzsde csőd és globális világválság van kilátóban rövid időn belől, ezt szerintem elég sokan így láták így. A deviza piac túlárazott, több tíz éve pumpáják, de milyen áron, az államok visszafizethetetlen adóságokkal rendelkeznek már most, és ha megnézitek csak az elkövetkező 4 évet ez exponciálisan fog nőni. Csak most a koronavírus idő alatt, mennyi pénzt kinyomtattak a semmiből állították elő ezt a pénzt, ami bekerül a gazdaságba. Az emberek keresik az értékálló befektetéseket, ezért úgy vélem, hogy a crypto és az arany lesz az elkövetkező évek nagy befutó slágere. 4 éven múlva elképzelhetőnek tartok egy 100 000$-os bitcoin árfolyamot is. Biztos, hogy nagy mozgások lesznek a bitcoinnál, de aki évekre tervez, az nem fog ezzekkel a kilengésekkel foglalkozni.

2020. nov. 6. 15:17
 6/21 anonim ***** válasza:
A mostani növekedés háttérében a májusi feleződés, illetve az amerikai választások bizonytalansága áll valószínüleg.
2020. nov. 7. 12:04
 7/21 anonim ***** válasza:

[link]

A Stack Funds az amerikai választások miatt már előre $15000 / 1 BTC árfolyamra számított, ami be is jött.

2020. nov. 9. 20:19
 8/21 anonim válasza:

Azért esett 2018-2019ben mert a bitcoint piaci ciklusok jellemzik amit a feleződés befolyásol és pont.

Vezető kriptopénzek akkor és a 2020-s válságbeli mélypontjuk:

Bitcoin: 2014 Június 20: 745$ 2020 Március 12: 4100$

Litecoin: 2014 Június 20: 5,5$ 2020 Március 12: 27$

Monero: 2014 Június 20: 1,8$ 2020 Március 12: 26,7$

2020. nov. 17. 23:22
 9/21 anonim ***** válasza:

"Elmagyaráznád 1-es, hogy 2018 és 2019 között miért veszített az értékéből a bitcoin drasztikusan? Mi volt más, mint ma?"

Sok kriptopénzekkel foglalkozó magazin fejtegette már (tehát nem az én véleményem): 2018-tól a google és a facebook már nem engedte reklámozni a kriptopénzeket, "szakítottak" egymással a távol-keleti és a nyugati kriptotőzsdék, emellett még voltak egyéb okok is, például a dollár erősödése, más befektetési lehetőségek nagyobb profittal kecsegtették a befektetőket, stb.

Amit megfigyeltem, tehát szubjektív vélemény: Most az a különbség, hogy a többi kriptopénz értéke nem igazán nő. 2017 végén a Bitcoinnal (ami 20 000 dollárnál állt meg) arányosan együtt nőtt a többi főbb kriptopénz értéke is, például az ETH 1300, az XRP 2, a BCH 4000 dolláros árfolyamon állt meg. Akkor valóságos kripto-aranyláz volt. Most ez nincs.

2020. nov. 18. 17:31
 10/21 A kérdező kommentje:
nagyon sokféle ok volt az elmult évkben arra hogy miért nőt vagy csokkent a bitcoin ára
2020. nov. 19. 00:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!