Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe fektetnél 3-6 millió...

Mibe fektetnél 3-6 millió forint közötti összeget?

Figyelt kérdés

Ha van 6 millió forintom, ami idézőjelben most nagy hirtelen nem kell semmire, de elbaszni sem szeretném, akkor mibe lenne érdemes fektetni? az egész 6 milliót nem szeretném, ezért írtam, hogy 3-6 között.

A tőzsdéhez nem értek, de hozzáértő személyt szívesen megbíznék vele. Lehet ilyet találni valahol?

A kriptovaluta (bitcoin) hoz sem értek, olvasni róla jót és rosszat is, gondolom hozzáértés nélkül nem érdemes foglalkozni vele.

Köszönöm a válaszokat!

2020. nov. 6. 12:24
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
48%

Bírom, amikor valakinek jól megy a tőzsdézés, azt leszólják rögtön azok akiknek nem megy jól, mert éppen semmi fogalmuk az egészről.. és csak az irigység beszél belőlük. Aki ért a tőzsdezéshez, az simán meggazdagszik belőle, azzal hogy jókor vesz és jókor ad el. Aki meg nem ért.. na igen, kellenek az ilyen emebrek is oda, mivel éppen rajtuk gazdagszanak meg azok, akik értenek hozzá. :) Én lassan egy éve tőzsdézem aktívan, ebből 8 hónapig mínuszban voltam, mert rengeteg rossz döntést hoztam. Az utóbbi pár hónapban kezdtem visszahozni a mínuszt, mostanra pedig összessegében fél millió pluszban vagyok. (2 milliót tettem be tőzsdére, és volt egy időszak, amikor a pénzem felét elbuktam.)

Akinek kell egy kis segítség hozzá, az írjon priviben :)

2020. nov. 26. 12:02
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

"Aki ért a tőzsdezéshez, az simán meggazdagszik belőle"

Ezt honnan veszed? Statisztika erről?

Az a baj ezzel az érveléssel, hogyha 99% elbukta mindenét, akkor te csak lerázod annyival, hogy "ja ő nem értett ehhez, ő nem mérvadó".

"Én lassan egy éve tőzsdézem aktívan"

4 év múlva szívesen meghallgatom, hogy 5 éves távon mit értél el.

Az elmúlt 6 hónapban az S&P500 20%-ot emelkedett. Egy "minden emelkedik" környezetben szép profitot tudnél csinálni.

Gratulálok, de azért nem kéne ezt túlbecsülni.

"Bírom, amikor valakinek jól megy a tőzsdézés, azt leszólják rögtön"

Persze, hogy leszólják azt aki ilyet ír:

"Havi profitom az elmúlt 8 évre vetítve 22,67%."

Ne mondd már nekem, hogy ez nem bődületesen irreális.

2020. nov. 26. 12:29
 23/23 anonim ***** válasza:
41%

Nem néztem utána tatisztikáknak. Egyszerűen számomra logikus, hogy az ért a tőzsdézéshez, aki összességében profitál belőle, aki meg nem, az nem. Valóban, a tőzsdézés egy szakma, amihez érteni kell, ez pedig csak úgy megy, ha kitanulod. Az is lehet, hogy nem képes erre mindenki, mert nincs hozzá érzéke, vagy idegzete. Én is majdnem abbahagytam, amikor a fele pénzemet elbuktam, de végül mégse tettem. Lehet hogy 10 emberből 9 már itt abbahagyta volna, vagy esetleg hamarabb.

"Egy "minden emelkedik" környezetben szép profitot tudnél csinálni."

Ez igaz, de szerintem mindig lesznek jó vételi lehetőségek, még ha az S&P 500 esik, akkor is. Másrészt ugyanúgy le lehet kereskedni az esést is (shortolással). Vagy csak simán ki kell szállni ilyenkor..

Rendben, majd beszámolok róla pár év múlva is, hogy hogy állok.

2020. nov. 26. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!