Mibe fektetnél 3-6 millió forint közötti összeget?
Ha van 6 millió forintom, ami idézőjelben most nagy hirtelen nem kell semmire, de elbaszni sem szeretném, akkor mibe lenne érdemes fektetni? az egész 6 milliót nem szeretném, ezért írtam, hogy 3-6 között.
A tőzsdéhez nem értek, de hozzáértő személyt szívesen megbíznék vele. Lehet ilyet találni valahol?
A kriptovaluta (bitcoin) hoz sem értek, olvasni róla jót és rosszat is, gondolom hozzáértés nélkül nem érdemes foglalkozni vele.
Köszönöm a válaszokat!
10- es ke
Kíváncsi lettem volna a portfoliodra
Március április körül!
Én is az állampapírt javaslom, felesben PMÁP-ot és MÁP+-t.
A tőzsdei/deviza aktív kereskedés felejtős, ami hosszú távon jó lehet esetleg az egy részvény befektetés blue chip-be egy relatív mélyponton. Ilyet ki lehet fogni komolyabb szakértelem nélkül is.
10-es kíváncsiságból kiszámoltam, ha 8 éve 1000 Ft-tal kezdted el a tőzsdézést, akkor most 330.280.601.000 Ft-od van (330 milliárd) :O
hiába a kamatos kamat nagy tanár
@15
Igen, elég jól élek a tőzsdéből.
Ám, a gondolkodásmódod alapjaiban hibás. Jól láthatóan, soha nem jártál tőzsde közelében.
@12
Mindegy, merre mennek az árfolyamok, te döntöd el, hogy akarsz-e profitálni belőle. A portfolióm akár naponta változik, ha a trendek / egyéb körülmények azt igénylik.
@13 Jó az, amit ajánlasz ("állampapírt... felesben PMÁP-ot és MÁP"), csak épp a hozama nem éri el az infláció mértékét. Szóval, annak jó, aki sz@rik a hozamra. Mondjuk, ennyi erővel a párnacihába is teheted.
Nézd végig, hogy a különböző alapok hogy teljesítettek. Segíthet a döntésben.
Ezt a céget nem azért linkeltem, mert reklámozni akarom, hanem mert felhasználóbarát a grafikonrajzolójuk. Kijelölöd amit látni akarsz, akár többet is és megnézed a grafikonon és a táblázatban, melyik hogy teljesített. Idén az alt. energia, arany, fejlődő piaci, kínai alapok és az új technológiák mentek egész jól.
Ha nem alapokba akarsz fektetni, akkor nézegetheted a piacfigyelő oldalakat is. Az alapkezelőket azért ajánlom inkább, mert helyetted kezelik az alapok összetételét.
Nézheted a kriptovalutákat is, véleményem szerint ugyanannyi idő alatt már nem lesz rajtuk sokkal nagyobb haszon, mint a hagyományos alapokkal és még mindig nagyon volatilis, kockázatos terep.
Azt tervezd meg előre, hogy meddig szeretnél biztosan befektetni. Ha például 3 évre és tudod, hogy 3 év múlva lakást szeretnél venni, akkor ne járj úgy, hogy pont akkor lesz mélyponton a befektetésed és csak veszteséggel tudsz kiszállni. Ezért érdemes megbízhatóbb, kis kockázatú alapba tenni a pénzed, még ha nem is kecsegtet óriási haszonnal.
Azt is gondold végig, hogy mi az, ami biztosan fejlődni fog a világban. A technológia ilyen, mindig tovább fog fejlődni. Vagy hogy mire lesz biztosan szükség. Például élelmiszerekre, nyersanyagokra, járművekre, energiaforrásokra.
Én állampapírt tuti nem vennék.
Elosztanám mondjuk háromfelé: arany, bitcoin és dollár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!