Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe érdemes fektetni 16...

Mibe érdemes fektetni 16 millió forintot?

Figyelt kérdés
Örököltem egy kis pénzt, mérnök vagyok, van munkám, házam, kocsim, megélünk a családdal, szóval tudom nélkülözni hosszabb időre is a pénzt, jó lesz a gyerekeimnek. Van kb. ugyanennyi hitelem a házon 4% fix kamatra, tehát ennél nagyobb hozamot szeretnék, vagy inkább visszafizetném. Gondolkoztam MÁP-ban, valamilyen ETF részvény befektetésben, lakás vagy garázsvásárlásban kiadási céllal, de nem tudom melyik éri meg jobban. Esetleg érdemes lenne-e egy vállalkozásban tulajdonrészt venni, befektetni (nyilván előzetes könyvvizsgálat után...)?

2020. nov. 2. 10:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

#10: Akkor a nagyapjától, nem mindegy ilyen szempontból? Azért van meg mindene, mert tett érte, azért örökölt, mert az ős is tett érte...

Én is mérnök vagyok (és közgazdász), hidd el, nagyon sok ember nem ért a pénzügyekhez, mert sehol nem tanítják. Persze diplomásként nyilván tudja mi a kamat, és hasonlók, de nem foglalkozott semmifelé befektetéssel korábban. szerintem ebben nincs semmi. Mondjuk a platform rossz a kérdésnek, mert itt a többség 160.000 Ft-ot nem tud összerakni, nemhogy 16 milliót, de ez más kérdés.

#9: Dehogynem irigy.

2020. nov. 2. 13:53
 12/20 anonim ***** válasza:
29%

Aki mérnök, annak valszeg a szülei sem dokkmunkások voltak, szóval erről ennyit.

Nem kell lenézni azt, aki körhátrányból indul a családja miatt,mert oda született!

2020. nov. 2. 13:57
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

Pont ezt mondom, erről ennyit, az ős többet tett az utódért, mint a körhátrányos. Nincs itt lenézés.

Nem kell irigykedni, hanem a saját utódnak biztosítani, azt, amit az ember nem kapott meg a rosszabb ősök miatt.

2020. nov. 2. 14:16
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, hogy ennyi irigy ember van. Először nem akartam reagálni, de azért hátha tanulnak belőle valamit, elmesélem az életem:

Nem származom gazdag családból, anyámék szegény szakmunkások voltak, végig gürizték egész életüket, egy családi ház maradt utánuk, ezt örököltem meg a két öcsémmel, 1/3-ad rész lett az enyém . Tényleg csórók voltunk, nem volt nyaralás, autó stb., de a tanulást komolyan vették és pl. könyvre mindig jutott. Én katonai fősulira mentem, mert ott laktanyában laktunk, nem kellett kolit fizetni, kaptunk kaját, ösztöndíjat is, igaz cserében néha hajnal háromkor riadó volt és hasaltunk 2 órát a Dunaparton a hóban, meg minden délután meneteltünk 1-2 órát az alakulótéren, esőben, hidegben, melegben. Utána mentünk tanulni a matek szigorlatra.

Végig csináltam, de nem maradtam katona és már két gyerek és munka mellett szereztem 10 éve egy vegyészmérnöki diplomát is. Nem nagy dolog, csak 4 évig felejtsd el a pl. a tévét, mert esténként fizika és kémia könyv lesz a kezedben, illetve az összes szabidon vizsgára fogsz tanulni! :-)

43 évesen ott tartok, hogy keresek havi 500.000 Ft-ot + a feleségem 200.000-et, ebből kifizetjük a 120.000 Ft építési hitelünket és kényelmesen megélünk. A házunk új, ér kb. 60 milliót, ezen kívül egy 10 éves kocsi az egyetlen vagyonunk + van 6 havi tartalékunk félre téve. Erre kell irigykedni? Úgy gondolom, hogy semmit nem kaptam eddig ingyen, mindenért tanultam és megdolgoztam. A két testvérem szintén szülői segítség nélkül, munka mellett diplomázott, közgazdász illetve programozó lett belőlük és nálam is jobban keresnek! :-)

Valaki írta, hogy mérnök létemre madár vagyok, mert nem tudom mire költsem a millióim, de el tudnám verni hamar, végre vehetnék valami menőbb kocsit, meg 3 méteres tévét, a családnak Iphone-t, a maradékot meg odaadhatnám Józsinak, aki jobb esetben egy érettségivel lett "befektetési tanácsadó", hogy jó kis jutalékért forgassa meg helyettem, aztán vagy bejön, vagy nem, neki mindegy...

Inkább félreteszem a gyerekeimnek pl. egyetemre, mert igyekszem azt a mentalitást a fejükbe verni, hogy tanulni, tanulni, tanulni. Szerencsére okosak és kitűnő tanuló mindkettő, remélem többre is viszik mint én és nem csak anyagi értelemben.

Kaptam már itt hasznos tanácsot, ezért is kérdeztem meg, hátha van valami olyan jó ötlet, ami nekem nem jutott eszembe, de nagyjából ugyanarra gondoltam én is, mint akik értelmes választ adtak. Okosabbtól tanulni sosem szégyen.

2020. nov. 2. 16:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, teljes respect!

Beletartozol egy nagyon kis százalékba, aki elérte a semmiből.

A nagyrésze viszont jómódú családból származik, aztán veri magát a diplomájára.

Én kamionos vagyok, nincs diploma de havi 600 ezret keresek nettóba, ez is igazságtalan, mert én 2es tanuló voltam de jól élek egy sima jogsival. 😅😅😅😅

2020. nov. 2. 17:12
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ugyanez. Kőművesként napi 25 ezret keresek, havi 500 ezer. Ez a szegény ember meg mennyit tanult...azért ez nem korrekt...
2020. nov. 2. 17:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy vállalkozás megvásárlása nagyon sok tapasztalatot és kapcsolatrendszert igényel, ha jól akarsz belőle kijönni, ezért ezt egyelőre nem ajánlom. Amennyiben a 16 millióból vissza tudod fizetni a teljes hiteledet, akkor havi 120.000 Ft-tal többől tudsz majd gazdálkodni (amit akár el is kezdhettek félrerakni pl. a gyerekeknek az oktatásra). Ha 16 millió Ft-tal számolunk, akkor havi 120.000 Ft évi 9% hozamnak felel meg. Ennyi nettó hozamot még az S&P500 ETF sem hozott az elmúlt években, pedig épp most vagyunk túl a világtörténelem leghosszabb bikapiacán! Szóval a hitel visszafizetése tűnik a legjobb megoldásnak.
2020. nov. 2. 20:42
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

pont ezt akartam irni a válaszolóknak csak utánna láttam h már válaszolt a kérdező:

Hogy hiába irtok bármit, gondoljatok bele h lehet a szüleit veszítette el.. azért így én és lehet sokan mások sem inkább nem akarnék semmit sem örökölni..

Inkább éljenek hosszú életet a szüleim..

2020. nov. 3. 08:05
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként osztottam itt az észt, hogy megvédjem a kérdezőt és igazam is lett (#11,13) ennek ellenére nem igazán világos miért is lett lepontozva az eredeti válaszom.

A termőföld mindig jó befektetés. A hozama természetesen alacsonyabb, de atombiztos. Az értéke pedig meredeken emelkedik

2020. nov. 3. 11:38
 20/20 anonim válasza:
Ingatlan
2020. dec. 15. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!