Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy taxis hogy kérhet több...

Egy taxis hogy kérhet több pénzt, mint ami blokkon szerepel?

Figyelt kérdés
Ma délután taxival utaztam, a blokkon 3900ft szerepel, de a sofőr 5300at kért!

2020. okt. 29. 19:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Látod. És mit mondott, miért akar lehúzni?
2020. okt. 29. 19:19
 2/19 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy ennyibe kerül a várakozás. Elszórtam a tárcám és a kulcsom, de indulás előtt szóltam előre, nincs nálam pénz, és a fuvart majd otthon kifizetik a szüleim. Oké, hazavitt, de sajnos nem volt otthol senki és kulcsom sem volt, és 25percet kellett várjunk amig hazajött anyukám. Nem elég bosszúság, hogy a elhagyom a cuccaim, a nap végén még egy bunkó taxis is lehúz...
2020. okt. 29. 19:29
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
nyilván a szituáció miatt jogosan kért volna, csak hát minek kapcsolta ki akkor az órát? én ilyen esetben(pláne ha már amúgy hazahozott) mondtam volna, hogy 3900 Ft áll a nyugtán, a várakozásról is kérnél egy nyugtát, akkor kifizeted.
2020. okt. 29. 20:21
 4/19 A kérdező kommentje:
1400forintot a semmiért fizettem. Ezidő alatt nem csinált semmit, csak az autó mellett cigizett. Milyen szolgáltatás az, ahol a semmiért fizetni kell?!
2020. okt. 29. 20:32
 5/19 anonim ***** válasza:
88%
Ezt most már engedd el, legközelebb pedig ragaszkodj hozzá, hogy a kifizetett összegről adjon nyugtát.
2020. okt. 29. 20:33
 6/19 anonim ***** válasza:
78%
így van, nem a semmiért fizetted, hanem ő miattad nem tudott fuvart vállalni. ha az utazás előtt történik, akkor is így van. amint megáll a cím előtt, már kapcsolja is be az órát, aztán ha 5 perc múlva érsz csak oda, akkor addig pörög a várakozási díj...csak hát így nyilván van róla hivatalosan nyugta is.
2020. okt. 29. 20:39
 7/19 anonim ***** válasza:
72%
Puffogás helyett gondolj bele néha gondold bele magad a másik fél helyébe.
2020. okt. 29. 20:41
 8/19 anonim ***** válasza:
85%
Addig jogos, hogy a várakozásért is felszámol pénzt. Viszont arról is kellene nyugtát adnia.
2020. okt. 29. 21:28
 9/19 anonim ***** válasza:
20%

Ha ment volna az ora akkor jogos lenne, de a taxis igy zsebre tette azt az 1400at.

Se nem etikus se nem jogszerű.

2020. okt. 30. 07:05
 10/19 anonim ***** válasza:
82%
Helyes, ezt mind magadnak köszönheted. Az a 25 perc neki pénz ki esés, a te hülyeséged miatt. Erre nem gondolsz? Örülj neki hogy hazavitt. Még nem is kért sokat. Más taxis nem vitt volna el.
2020. okt. 30. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!