Hol érdemes megtakarítási számlát nyitni gyereknek, 18 éves koráig?
Kislányom most lesz 2 éves és szeretnék neki minden hónapba egy kisebb összeget félre tenni.
És majd ha betölti a 18 évét akkor az az övé lesz.
Ti mit ajánlotok ami jó?
Én sajnos teljesen tanácstalan vagyok, olyat is hallottam van aki euróba teszi be a pénzt.
A babakötvény tényleg jó, viszont ahogy az előző is írta egyáltalán nem tudsz hozzányúlni, ha bármi nagy baj lenne. Tudom az ember nem szeret ebbe belegondolni, de sajna nekünk már volt a távolabbi családban nagy baj, így én óvatos vagyok az ennyire lekötött pénzekkel.
Mi 2 módszert használunk: a félretett pénz egyik fele babakötvénybe, a másik felét pedig félévente lekötjük MÁP+-ba. Annak is ingyenes a vezetése, jó a hozama és ha mégis nagy baj lenne, akkor feltöröm.
Signal Iduna, öngondoskodási terv, állampapírba fektetve, bármikor hozzá lehet nyúlni, ha beüt a crach. Itt nincs korhoz kötve a felhasználás, ha úgy adódik, 20 évesen is felhasználhatja BÁRMIRE.
Akármit is választasz, azt nézd meg, hogy mire használhatja fel majd a gyerek, mert sok esetben rögzített, mondjuk tandíjra, lakásra használható fel csak a gyűjtött összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!