Most? 355-ös eurónál, NEM.
Lehet, hogy még rosszabb is lesz, de semmiképpen nem váltanám be most - ha eddig nem tetted.
3-as, lehet kötözködni, meg lehúzni (1-es vagyok), de egyrészt én is azt írtam, hogy lehet, hogy lesz rosszabb is, de ha belegondol az ember, hogy decemberben 332-nél járt az euro, akkor nem valószínű, hogy hirtelen még sokkal rosszabb lesz.
Fél év alatt 23 ft romlás azért elég durva :-(
Mióta az EUR létezik még SOHA nem gyengült tartósan a forinttal szemben. Arra teljesen felesleges számítani, hogy 1-1 pár napos kilengésen kívül erősödne a forint.
6-os nem tudom, Te egyáltalán foglalkozol a valutaárfolyamokkal?
Ha igen, mióta?
Ugyanis ez nem így van, hogy:
"Mióta az EUR létezik még SOHA nem gyengült tartósan a forinttal szemben."
Ezen a grafikonon pl. jól látható, hogy 280-ról jókorát esett 240 alá (ne feledjük, ez egy 20 éves időintervallumos grafikon, tehát ami itt kevés időnek látszik, az a valóságban elég hosszú),
Majd a 10 éves időintervallumoson pedig jól látszik, hogy 2011 év végén 313 környékéről elkezdett erősödni a ft és utána 2, 2 és fél évbe telt, mire visszament 310 fölé.
Mondjuk ha valakinek közben szüksége van a pénzére, akkor baromira nem vígasztalja, hogy hosszútávon gyengül a ft.
Arról nem beszélve, hogy utána még kb. 3 évig azon a szinten mozgott - tehát aki 2011 év végén vett ft-ot, az bizony 6 évig nem nyert vele semmit (2017 végéig)
Hoppsz, lemaradt a 10 éves grafikon:
Mondjuk kezdjük ott, hogy az EURO, mint létező fizetőeszköz (és nem csak elszámolási egység) nem is létezik 20 éve, lévén csak 2002-től került forgalomba.
Utána meg fogd meg a grafikonod és húzz rá egy trend vonalat. Az, hogy néhanapján 1-2 hónapra erősödött az EURO attól még egyértelmű a trend. Ezért írtam, hogy hosszútávon. Ugyanis a kilengésekre alapozva maximum kereskedni lehet, nem a megtakarításokat átváltani...
Abban igazat adok, hogy hibásan napos kielngést írtam HÓnapos helyett, ezért elnézést kérek.
Igen, igazad van, de nem is 2002 óta van, de nem is hivatkoztam 2000-re.
És azt továbbra is tartom- szerintem a 10 évesen jól látható, hogy 2011 végétől 2017 végéig, azaz 6 évig egy árva ft-ot nem tudott keresni az, aki 2011 végén vett.
Igen, utána már emelkedő trend van.
Meg 2011 év elejétől nézve is, napjainkig...
Csak akinek 6 évig állt benne a pénze és közben esetleg szüksége volt rá, az nem biztos, hogy ugyanezt gondolja :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!