Az én esetemben hogyan számítható ki a Táppénz, majd a CSED?
Sziasztok !
Röviden annyi, hogy 6 hónapja dolgozok egy gyárban,viszont a háziorvosom ki akar írni táppenzre (10.27.-től)mert veszélyes munkahelynek számit . Viszont igy a munkaviszonyom 2020.04.20-2020.10.26. -ig fog tartani es akkor leszek 3 hónapos várandós.
Kérdésem, hogy akkor ezt a 6 hónapot veszik táppénz alapjául ? Vagy az előző munkahelyemen megkapott bruttó bért is nézik?
Előtte 2019.12.02-2020.04.02 -ig dolgoztam (koronavírus miatt küldtek el :/ )
2017.05.01-2019.11.25.- ig volt meg egy munkaviszonyom
Köszönöm a segítséget !
10. hétben vagyunk . Sajnos a főnököm is azt tanácsolja hogy menjek táppénzre mert veszélyes a babára nézve .
CSED- nél viszont nem a jogosultság előtti 3 hónap előtti 6 hónapot úgy nézik, hogy 2021.05.02.-ra vagyok kiírva így ebből számolnak vissza 3 hónapot ami 02.02. Majd innen a 6 hónapot,és az lesz a CSED alapja ?
A táppénzt a mostani fizudból számolják. A munkaviszonyod folyamatos, mivel nem telt el 30 nap a két munkahely között, de úgy tudom, ettől függetlenül is csak a jelenlegi munkahelyen kapott fizut nézik. A szülést megelőző 3. hónaptól számított 180 nap átlagát, ideális esetben, de a táppénzt átugorják. Szóval neked október 26-től keresnek visszafelé 180 napot, ami, ha jól számolom, pont meg is van a mostani munkahelyeden. Szóval igazából mindegy is, mióta dolgozol itt, április vége előtti időszakot semmiképp nem néznek a csednél, ha jövő májusra vagy kiírva.
(ilyen kérdéseket érdemes a gyerekvállalalás témakörben feltenni, ott azonnal kapsz tök pontos válaszokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!