Munkanélküliek miből éltek?
Figyelt kérdés
Én még kapom a segélyt de az sajnos nem elég a rezsire+ lakhatásra szóval maszekolni járok. Takarítok embereknél, időseknek segítek de így is nagyon nehéz. Ti miből éltek munka nélkül?2020. okt. 8. 06:39
1/12 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy szoktam vérplazmát adni.
2020. okt. 8. 06:40
2/12 anonim válasza:
Remélem adózoll a jövedelmed után.
3/12 A kérdező kommentje:
Persze majd havi 100 ezerből adózom meg élek is. Ezt a kérdést felteheted a politikusok 99%-ának. :)
2020. okt. 8. 08:18
4/12 anonim válasza:
Miért, minden jövedelemől kell adózni... tudtommal nincs olyan szabály, hogy aki keveset keres annak nem kell:)
5/12 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel 130 ezer embert számon lehetne kérni. Ha jól emlékszem akkor kb. ennyi munkanélküli van itthon. Gondolom ők sem csak a segélyből élnek. Nem beszélve azokról a roma családokból akik a vasazásból élnek. Pl. A faluban amiben élek , legalább 4 családot ismerek akik szintén ebből, illetve a segélyből, családi pótlékból élnek. Plusz pontosan milyen jogcímen fizessek? Egyik hónapban 80 másikban 100 ezrem van. Autóm nincs. Nagyanyám hagyott rám egy kis házat, abban élek 24 éves létemre. De majd biztos adózni fogok. :D
2020. okt. 8. 08:32
6/12 A kérdező kommentje:
Családokról*
2020. okt. 8. 08:32
7/12 anonim válasza:
Katás vállalkozót ki kéne váltanod és mondjuk számlát adni az elvégzett munkák után, mint minden más vállalkozó. Tudod mi adózunk így nekünk hála te kapsz segélyt:)
8/12 A kérdező kommentje:
Kiváltanám de miből? Nem vagyok naplopó vagy munkakerülő! Elvesztettem a koronavírus miatt a munkámat, és még mindig semmi nincsen. Próbáltam online/személyesen az önéletrajzokat beadni. De ha behívtak (mert ez sem mindig jött össze) akkor mondták, hogy majd hívnak. Semmi nem lett belőle. Munkaügyi sem küldött még semmit. Óvodai dajka okj-m van meg egy érettségim. Nem kellek sehova... Az utolsó mondatodra csak annyit reagálnék: Mikor lesz munkám és ne adj isten te csődbe mész és nem lesz állásod, majd én is ezt fogom neked mondani. Tudod bárki kerülhet padlóra. Nem vagyok egy művelt, iskolázott akárki. De itt élek, ez a hazám, szerintem alap, hogy segít a rászorulóknak az állam. Dolgoznék ha lenne hol, adóznék ha lenne miből. De a hó végi 200 forintomat fizessem be? :(
2020. okt. 8. 08:41
9/12 anonim válasza:
tartalékból ill. a páromnak van munkája.
,,Nem vagyok egy művelt, iskolázott akárki'' - az lehet hogy nem vagy tele papírokkal, viszont tudsz fogalmazni, használsz írásjeleket és még a helyesírásod se hagy kivetnivalót maga után. A mai világban már ez is eredmény az a nagy büdös helyzet. Ergo nekem pl. helyből egy értelmes és szimpatikus embernek tűnsz és pont leszarnám a végzettségedet :D szóval emiatt egy kicsit se érezd szarul magadat...
Mennyire falu az a falu ahol élsz, van esetleg vmi nagy(obb)város a közelben esetleg megyeszékhely?
10/12 A kérdező kommentje:
Katymáron élek, Bács- Kiskun megyében. A székhely Kecskemét. Sajnos nagyon vidék. Bácsalmás van közel, ott dolgoztam eddig de most nem találok semmi munkát. Bajával próbálkozom de majd ingázni kell, ami nem olyan egyszerű. Köszönöm szépen 9-es válaszolónak amit írt!
2020. okt. 8. 09:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!