Ha valaki hazudik vagy elhallgatja az igazat a szakmai önéletrajzában, akkor milyen baj lehet belőle később?
Például az eddigi munkatapasztalatáról, hogy hány évet melyik cégnél dolgozott. Egy olyan cégnevet ír bele, ahol nem is dolgozott vagy 1 év munkatapasztalat helyett 8 évet ír.
Ha később kiderül az igaz, akkor ez miatt később a főnöke felbonthatja a munkavállalóval a szerződést?
Azonnal ki is rughatja, plusz ezt a torveny csalas cimszo alatt targyalja, az meg Btk.
Ha meg mondjuk a vegzettsegevel is trukkozik, akkor bejohet melle az okirathamisitas tenyallasa is.
Aki idegen tollakkal ékeskedik ( olyan munkahely, ahol nem voltál), illetve olyan dolgot ír az önéletrajzába, ami nem is igaz, könnyen pórul járhat.
Nálad nagyobb ember is bukott már bele:
Anyagi haszonszerzés miatt valotlansagot allitasz, amivel a munkaltatoban azt a tevkepzetet kelted, hogy a fizetesert cserebe te az altalad leirt tudas es tapasztalat birtokaban, annak megfelelo minosegben fogod a munkadat elvegezni. Ehhez kepest a valosag az, hogy egy sokkal kisebb tapasztalatu embert vesz fel, mikozben azt kevesebb fizetesert is megkapna, ezzel kart okozol neki.
Ezt kimeriti a Btk.-ban szereplo csalas buntettet.
"Szerintem nem csalás, csak hazugság."
Szóval gond nélkül átvágnád a leendő munkáltatódat: "Egy olyan cégnevet ír bele, ahol nem is dolgozott"
Ha már a bemutatkozásnál átvágod, akkor honnan tudja, hogy később ezt nem fogod megtenni? Hát, én biztos nem tűrném meg az olyan dolgozót, aki becsapott - mivel én is igyekszem korrekt lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!